Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Apotheek Hoogezand-Sappemeer ‘beste apotheek’

PW51/52 - 13-12-2018
Apotheek Medisch Centrum Hoogezand-Sappemeer heeft de hoogste score behaald in het mystery guest-onderzoek 2018 onder 932 openbare apotheken. Volgens het onderzoeksbureau AMP leverde de apotheek de beste kwaliteit farmaceutische zorg en dienstverlening aan de balie.
Apotheek Hoogezand-Sappemeer ‘beste apotheek’

Apotheek Medisch Centrum Hoogezand-Sappemeer is in juli 2018 ontstaan door het samenvoegen van Apotheek Kranenborg en Apotheek ’t Hooge Zand, die in 2005, 2010, 2012 en 2015 winnaar was van het mystery guest-onderzoek van AMP. Apotheek Medisch Centrum Hoogezand-Sappemeer is gevestigd in een nieuw zorgcentrum, met naast zes huisartsenpraktijken zo’n twintig zorgverleningsdisciplines.

Onderzoeksbureau AMP uit Vught beoordeelt de farmaceutische dienstverlening van apotheken, die vrijwillig meedoen aan het Onderzoeksprogramma Kwaliteit Apotheken (OKA). De deelnemende apotheken kregen afgelopen jaar vijf keer bezoek van een mystery guest van AMP met een zorgvraag. Bij elk bezoek werden farmaceutische onderwerpen getoetst, zoals advies voor een oudere patiënt met koorts die ook lijdt aan ouderdomsdiabetes.

Ook vroeg een waarnemer advies bij een loopneus, maar bij goed doorvragen bleek het te gaan om hooikoorts. Verder kreeg het apotheekteam de vraag iets te geven tegen hoofdroos; bij het stellen van de goede vragen bleek het te gaan om een jonge vrouw die borstvoeding geeft.

Eén keer is een waarnemer meegegaan met een patiënt van de apotheek bij het ophalen van geneesmiddelen voor een oogaandoening. Daarnaast vroeg de patiënt om een medicatieoverzicht om mee te nemen op reis naar het buitenland.

Tijdens deze onderzoeken wordt de kwaliteit van de zorg aan de balie onderzocht. Aan de hand van scripts en evaluatieformulieren registreren de mystery guests de prestaties van de apotheken op ongeveer veertig items, verdeeld over drie secties: bejegening, probleemanalyse en voorlichting, advisering en verstrekking.

Top 10 van 2018

De volledige top 10 van beste apotheken van Nederland in 2018 ziet er als volgt uit: 1 Apotheek Medisch Centrum Hoogezand-Sappemeer, 2 Apotheek Noordoostpolder (Emmeloord), 3 Service Apotheek de Eecken (Nunspeet), 4 Service Apotheek Bennekom, 5 Apotheek Elinkwijk (Utrecht), 6 Apotheek de Schelft (Noordwijkerhout), 7 Service Apotheek Zuidwolde, 8 Service Apotheek Nistelrode, 9 Medizijn Apotheek Zuidlaren, 10 Apotheek Olst.

Document acties

gearchiveerd onder: AMP, prijs
Back to top