Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

EMA en Nederland eens over onafhankelijkheid

PW18 - 26-04-2018
Om het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) goed en onafhankelijk te kunnen laten functioneren, hebben de organisatie en Nederland een Zetelverdrag opgesteld.
EMA en Nederland eens over onafhankelijkheid

In het verdrag staat beschreven hoe het EMA, zijn organen en zijn medewerkers door de Nederlandse regering zullen worden behandeld zodra zij in Nederland beginnen te werken.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is dit een belangrijke stap in de verhuizing van het EMA van Londen naar Amsterdam.

Het Zetelverdrag treedt in werking zodra het is ondertekend door zowel het EMA als Nederland. De ondertekening zal plaatsvinden wanneer het wetgevingsproces over de verhuizing van het EMA door de Europese Raad, het Europese Parlement en de Europese Commissie is afgerond.

Om het EMA in staat te stellen zich voor te bereiden op de soepele overgang van het werken van zijn wetenschappelijke comités en afgevaardigden, hopen de Nederlandse regering en het EMA dat de overeenkomst zo snel mogelijk kan worden ondertekend, aldus VWS.

Inhoudelijk is het Zetelverdrag vergelijkbaar met overeenkomsten die gelden voor andere EU-agentschappen die in Nederland zijn gevestigd, zoals Eurojust en Europol.

 

 

 

 

 

Document acties

Back to top