Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Aanhouding voor handel illegale geneesmiddelen

PW44 - 24-10-2018
Op verdenking van illegale handel in geneesmiddelen is vorige week een 45-jarige man uit Den Haag aangehouden. Bij hem werden handelshoeveelheden anabolen, amfetaminen en opiaten aangetroffen. Het is een van de opbrengsten van een wereldwijde actie tegen illegale handel in medicatie, meldt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).
Aanhouding voor handel illegale geneesmiddelen

Tijdens de actieweek Pangea, die dit jaar plaats vond van 9 tot 16 oktober, heeft de douane duizenden (post)pakketten gescand. 733 pakketjes werden geopend, waarbij in 122 illegale geneesmiddelen werden gevonden. Net als vorig jaar werden vooral erectiemiddelen, afslankmiddelen, anabolen en opiaten aangetroffen. Ook vond de douane een pakket met tweeduizend psychotherapeutische pillen en eentje met duizend testosteronpillen.

Opvallend was volgens de IGJ het aantal pakketjes met allergiemedicatie, meestal in kleine hoeveelheden.

Verder onderzocht de Inspectie websites die geneesmiddelen verkopen en/of daarvoor reclame maken. Een eigenaar van een webshop voor erotische artikelen kreeg bezoek van de IGJ omdat hij zonder vergunning ook erectiepillen verkoopt. De pillen zijn meegenomen en de Inspectie zal passende maatregelen nemen.

 

Document acties

gearchiveerd onder: Douane, Handel, illegaal, Pangea
Back to top