Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Zorginstituut versimpelt GVS-bijlage 2

PW47 - 31-10-2017
Het Zorginstituut Nederland (ZIN) heeft aan de minister van VWS advies uitgebracht over aanpassingen in bijlage 2 van de Regeling zorgverzekering.
Zorginstituut versimpelt GVS-bijlage 2

Naar aanleiding van verzoeken van KNMP en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) had voormalig minister Schippers het ZIN gevraagd om aanpassingen die de administratieve lasten verlichten.

Het ZIN adviseert de volgende stoffen te verwijderen uit bijlage 2: donepezil, galantamine, memantine, montelukast, mycofenolzuur, pimecrolimus, rivastigmine, rufinamide, sirolimus, tacrolimus zalf.

Voor fingolimod en voor sacubitril + valsartan stelt het ZIN een herformulering voor van de voorwaarden.

Het ZIN is het (nog) niet eens met de voorstellen van KNMP en ZN om ook de volgende stoffen uit lijst 2 te schrappen: cobicistat + elvitegravir + emtricitabine + tenofovir, levodopa + carbidopa intestinale gel, mercaptopurine orale suspensie, palivizumab, pre-expositieprofylaxe tegen hiv, thiazolidinedionen.

Verder grijpt het ZIN de gelegenheid aan om “in het kader van evidente opschoning of tekstuele correcties” aanpassingen door te voeren bij interferon, parathyroïdhormoon en topotecan capsules.

In een vervolgadvies zal het ZIN ingaan op DKTP-vaccin, middelen bij pulmonale arteriële hypertensie, PCSK9-remmers, statines en ezetimib, clopidogrel/prasugrel/ticagrelor, en antidepressiva.

Document acties

Back to top