Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Wouter Bos moet EMA naar Nederland halen

PW29/30 - 12-07-2017
Wouter Bos, voorzitter van de Raad van Bestuur van VU Medisch Centrum en voormalig vice-premier, is ambassadeur voor het Nederlands kandidaatschap voor het Europees geneesmiddelenagentschap European Medicines Agency (EMA).
Wouter Bos moet EMA naar Nederland halen

Dat heeft minister Edith Schippers van Volksgezondheid gisteren bekendgemaakt in Brussel, tijdens de presentatie van het Nederlandse bid voor een nieuwe locatie voor het EMA. Op dit moment is het agentschap in Londen gevestigd, maar door het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie moet het verhuizen naar een ander EU-land.

Nederland heeft volgens Schippers een eerste klas nationaal medicijnagentschap, prima werkethiek en één van de hoogste concentraties van Life Sciences and Health-activititeiten.

Verhuizing

Verder zal Nederland zich volledig inzetten om het EMA een snelle, efficiënte verhuizing naar de nieuwe locatie te garanderen, inclusief een op maat gemaakt gebouw in het Amsterdamse zakendistrict, op tien minuten per trein van Schiphol.

Bert Leufkens, voorzitter van het Nederlands College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG), meldde dat het CBG zijn wetenschappelijke capaciteit zal uitbreiden om zo het toegenomen werk na de Brexit te kunnen verwerken. Nederland investeert € 10 miljoen in deze uitbreiding en het versterken van andere Europese geneesmiddelenautoriteiten.

 

Document acties

Back to top