Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Toedienapp BENU wint KNMP-zorginnovatieprijs

12-10-2017
Met een toedienapp is BENU Apotheek in Eibergen winnaar van de KNMP-zorginnovatieprijs 2017. Het project 'Medicatie Controle App met elektronische toedienregistratie' kreeg de meeste stemmen van KNMP-leden, die voor het eerst zelf mochten meebeslissen.
Toedienapp BENU wint KNMP-zorginnovatieprijs

De app maakt papieren toedieningslijsten overbodig, biedt apothekers en patiënten meer gemak, verbetert de medicatieveiligheid en maakt tijd vrij voor zorg.

BENU-apotheker Mathijn Brummelhuis uit Eibergen was een van de vijf personen die bij de prijsuitreiking tijdens het KNMP-congres door KNMP-bestuurder Sijtze Blaauw in de bloemen werd gezet. Het project van BENU, onderdeel van de Brocacef Groep, kwam tot stand door samenwerking met Boomerweb en thuiszorgorganisatie Sensire. De winnende partij kreeg een cheque van € 10.000 overhandigd.

Een jury onder voorzitterschap van Sijtze Blaauw had uit de inzendingen drie kandidaten voor de finaleronde geselecteerd. Naast BENU Apotheek Eibergen waren de Apothekers Combinatie Veendam met ‘Apotheek in de nieuwe media’ en het OLVG locatie West afdeling ziekenhuisapotheek en BovenIJ ziekenhuis met ‘Een transmurale samenwerking bij ontslag uit het ziekenhuis' genomineerd.

Document acties

Back to top