Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Soa-test uit de muur bij Haagse apotheek

PW12 - 16-03-2017
Met pinbetaling anoniem een soa-test uit de muur halen. Dat is vanaf volgende week mogelijk in Apotheek Prins Hendrikplein in Den Haag. Apotheker Floor van Leersum: “We merken dat het een moeilijke vraag is aan de balie.”
Soa-test uit de muur bij Haagse apotheek

Floor van Leersum, beherend apotheker van de onlangs geopende Apotheek Prins Hendrikplein, nam samen met Soapoli-online het initiatief om de testen ook in een apotheek anoniem aan te bieden. Soapoli-online biedt diverse soa-laboratoriumtesten aan voor thuisgebruik. Het is een alternatief voor die mensen die niet naar hun huisarts willen of niet bij de GGD terecht kunnen.

Testen voor hiv, chlamydia, gonorroe en syfilis zijn allemaal verkrijgbaar uit de automaat van de Haagse apotheek. Voor € 35 tot € 65 euro per test kunnen mensen bij zichzelf materiaal afnemen en dat opsturen naar een laboratorium. Vervolgens krijgen zij binnen een paar dagen de geanonimiseerde uitslag en een passende begeleiding van Soapoli-online. Bij een positieve test kunnen zij terecht bij een anonieme arts van Soapoli-online of de eigen huisarts.

 

 

Document acties

gearchiveerd onder: Soa's, Zelftest, Apotheken, openbaar
Back to top