Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Nieuw middel op komst ter preventie migraine

PW50 - 14-12-2017
Een maandelijkse subcutane injectie met het monoklonale antilichaam erenumab vermindert het aantal migrainedagen en daarmee het gebruik van pijnstillers en triptanen tegen de hoofdpijn. Dat schrijven Goadsby et al. in The New England Journal of Medicine.
Nieuw middel op komst ter preventie migraine

In hun gerandomiseerde studie includeerden ze 955 patiënten die gemiddeld acht dagen per maand last hadden van migraine. Gedurende een halfjaar kregen 317 patiënten 70 mg erenumab, 319 twee keer zoveel en 319 placebo.

De patiënten die erenumab kregen scoorden beter op de schaal voor dagelijks functioneren en hadden significant minder last van migraine vergeleken met de placebogroep. Zo daalde het aantal migrainedagen met 3,2 in de groep die 70 mg kreeg, 3,7 dagen in de 140 mg-groep, en 1,8 dagen in de placebogroep. Met de hoogste dosis erenumab bereikte zelfs de helft van de patiënten een halvering van het aantal dagen. Ook gebruikten de deelnemers minder medicatie tegen de hoofdpijn: 1,1 dag minder met 70 mg erenumab, 1,6 dagen met 140 mg en 0,2 met placebo.

Erenumab bindt aan de receptor voor calcitonine gene-related peptide. (CR)

Document acties

Back to top