Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Gezocht: (ont)regelaars voor de zorg

08-06-2017
Wat zijn de mogelijkheden om de administratiedruk in de zorg te verminderen? Over die vraag gaat zich de komende maanden de denktank (Ont)Regel de Zorg buigen. Initiatiefnemers Het Roer Moet Om (HRMO) en financieel dienstverlener VvAA zoeken hiervoor tien jonge denkers en doeners met verschillende achtergronden.
Gezocht: (ont)regelaars voor de zorg

Door de toename aan administratie houden zorgverleners steeds minder tijd over voor de patiënt. De balans is zoek, vinden HRMO en VvAA. Het is de hoogste tijd met alle betrokken partijen vast te stellen welke regels en procedures overbodig zijn en welke echt nodig zijn voor een goede gezondheidszorg. Wie weet via een ‘schrapwet’, zoals SGP-Kamerlid Kees van der Staaij eerder opperde.

HRMO en VvAA zoeken voor de denktank tien jonge denkers en doeners: daadkrachtige, creatieve en enthousiaste kandidaten, die bijna of onlangs zijn afgestudeerd. Zij doen vier maanden lang onderzoek naar onzinnige administratie. Met als uitkomsten: inzicht in de huidige tijdsbesteding aan administratie, voorstellen om onzinnige regelgeving te schrappen en verbetervoorstellen met een positief effect op de patiëntenzorg.

De tien talenten ontvangen een vergoeding voor hun inzet en worden begeleid door De Argumentenfabriek. Solliciteren kan via www.vvaa.nl/OntRegelDeZorg.

 

Document acties

Back to top