Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Elf positieve adviezen, mei 2017

PW23 - 30-05-2017
De Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) adviseert positief over elf nieuwe handelsvergunningen.
Elf positieve adviezen, mei 2017

Met ATMP Spherox (menselijke, autologe, matrix-geassocieerde kraakbeencellen) kunnen symptomatische articulaire kraakbeendefecten van de femurcondyle en van de knieschijf worden behandeld, mits de omvang beperkt is tot 10 cm2.

Brodalumab (Kyntheum) kan worden toegepast bij matige tot ernstige plaque-psoriasis bij volwassenen die in aanmerking komen voor systemische therapie.

Cariprazine (Reagila) is geschikt bevonden voor de behandeling van schizofrenie.

De recombinante humane zenuwgroeifactor cenegermine (Oxervate) is een weesgeneesmiddel voor de behandeling van matige tot ernstige neurotrofe keratitis.

Patiromeer (Veltassa) kan worden ingezet bij hyperkaliëmie.

De vaste combinatie Trimbow (beclometasondipropionaat, formoterolfumaraat en glycopyrronium) is bestemd voor de onderhoudsbehandeling van matige tot ernstige COPD bij patiënten die onvoldoende baat hebben bij een combinatie van een inhalatiecorticosteroïde en een langwerkende b2-agonist.

Blitzima, Ritemvia en Tuxella zijn biosimilars van MabThera (rituximab). Insulin lispro Sanofi is een biosimilar van Humalog. Ook het generieke combinatiepreparaat Efavirenz / Emtricitabine / Tenofovir disoproxil Zentiva kreeg een positieve beoordeling.

De CHMP oordeelde negatief over de aanvragen voor anamoreline (Adlumiz; tegen gewichtsverlies bij niet-kleincellige longkanker), XBiotech (een monoklonaal IgG1-antilichaam specifiek tegen humaan interleukine 1a; tegen verzwakkende symptomen van colorectale kanker) en masitinib (Masipro; tegen systemische mastocytose).

Document acties

Back to top