Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Eerste apotheken kiezen voor nieuw AIS van Promedico

15-08-2017
Softwareleverancier Promedico, een nieuwe toetreder in de openbare farmacie, meldt dat de eerste twee apotheken een contract hebben getekend voor het nieuwe apotheekinformatiesysteem Apro.
Eerste apotheken kiezen voor nieuw AIS van Promedico

Apotheek It Noard in Sneek en Apotheek Ter Borch in Eelderwolde starten eind augustus met het nieuw ontwikkelde ‘farmaceutisch zorgsysteem’ Apro, Promedico spreekt zelf niet van een apotheekinformatiesysteem (AIS). Apotheek It Noard is verbonden aan Apotheek Sasburg en Apotheek Postma, waar Apro ook wordt geïmplementeerd.

Apro onderscheidt zich volgens Promedico van andere apotheekinformatiesystemen doordat de apotheker naast logistieke verwerking ook farmaceutische zorg aan de patiënt kan leveren. Daarnaast kan Apro eenvoudig worden gekoppeld met andere (zorg)informatiesystemen, waardoor de apotheker alle zorg rondom de patiënt in beeld kan brengen, aldus Promedico.

Het Nederlandse Promedico, dat eind 2015 aankondigde een nieuw ‘farmaceutisch zorgsysteem’ te gaan bouwen, is leverancier van een informatiesysteem voor de huisarts en voor de apotheekhoudende huisarts. Onder apotheekhoudende huisartsen is de softwareleverancier, naar eigen zeggen, marktleider.

 

Document acties

Back to top