Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Consumentenbond: kleine zorgverzekeraars zijn populair

30-10-2017
Consumenten zijn het meest tevreden over de kleine zorgverzekeraars DSW, ONVZ en PNOzorg. Dat blijkt uit de Zorgmonitor van de Consumentenbond, een enquête onder tienduizend leden van een internetpanel.
Consumentenbond: kleine zorgverzekeraars zijn populair

DSW staat met een 8,1 bovenaan de lijst, gevolgd door ONVZ en PNOzorg, ook onderdeel van ONVZ. Met respectievelijk marktaandelen van 3 en 2,7% – ONVZ en PNOzorg samen – zijn dit allemaal kleine zorgverzekeraars.

De vier grote zorgverzekeraars CZ, Menzis, VGZ, en Zilveren Kruis doen het minder goed, maar ook hekkensluiter VGZ krijgt nog een 7,2 van zijn klanten.

De verschillen tussen de best en minst scorende verzekeraars zitten onder andere in de beoordeling van de klantenservice en de websites. Zo staat de website Avero Achmea al jaren onderaan in de Zorgmonitor.

Wat betreft het uitbetalen van zorgkosten aan verzekerden en zorgverleners scoren alle zorgverzekeraars wel goed. In 2012 had 80% van de panelleden daar nooit problemen mee en in 2016 is dat gestegen tot ruim 90%.

Verder blijkt uit de Zorgmonitor dat er steeds minder aanvullende zorgverzekeringen worden afgesloten. Ook kiezen de laatste jaren meer verzekerden voor het verhogen van het eigen risico: in 2010 deed 6% dit en dit jaar heeft 12% een eigen risico dat hoger is dan de verplichte € 385.

 

 

Document acties

Back to top