Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Campylobacter goed grillen

PW51/52 - 21-12-2017
Rond de kerstdagen en de jaarwisseling is de kans op campylobacteriose vergroot. Bless et al. zien gourmet en vleesfondue als mogelijke boosdoeners.
Campylobacter goed grillen

Ze analyseerden 317.986 gevallen van campylobacteriose in de winters (weken 45-8) van 2006-2007 tot 2013-2014. In België, Duitsland, Finland, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland namen ze winterse pieken waar, maar niet in Denemarken, Frankrijk, Ierland, Italië, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk. Na een sterke daling in week 52 deden zich pieken voor in weken 1 en 2. [BMC Res Notes. 2017;10(1):266.]

Document acties

gearchiveerd onder: Campylobacteriose, Seizoen
Back to top