Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

VVD wil meerjarige contracten stimuleren

07-10-2016
De VVD wil dat zorgverzekeraars veel vaker meerjarige contracten afsluiten met zorgverleners. “Op die manier kunnen zorgverleners investeringen doen om vernieuwingen mogelijk te maken en de zorg verder te verbeteren.”
VVD wil meerjarige contracten stimuleren

Dat schrijft de partij in het concept-verkiezingsprogramma ‘Zeker Nederland’, dat vanochtend werd gepresenteerd in aanloop naar de Tweede-Kamerverkiezingen van 15 maart 2017.

De VVD steunt het beleid van partijgenoot en minister Edith Schippers van Volksgezondheid om via onderhandelingen met farmaceutische bedrijven de prijzen van ‘dure geneesmiddelen’ te verlagen. De partij pleit ook voor een akkoord met de industrie om de toegankelijkheid van geneesmiddelen voor patiënten te verbeteren, vooral naar aanleiding van de oplopende medicijntekorten.

Bovendien wil de VVD dat Nederland een “leidende rol” gaat spelen om een veel bredere opzet van geneesmiddelenonderzoek mogelijk te maken, met name bij vrouwen en co-morbide patiënten. “Nu weten we vaak niet of een behandeling aanslaat bij vrouwen, oudere mensen met meerdere chronische ziekten of mensen van niet-westerse afkomst,” aldus het verkiezingsprogramma.

Document acties

gearchiveerd onder: Politiek
Back to top