Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

UMC Utrecht onder verscherpt toezicht

14-04-2016
Het UMC Utrecht staat voor de komende zes maanden onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Directe aanleiding is de communicatie van het ziekenhuis richting de Inspectie over een in opspraak geraakte KNO-chirurg.
UMC Utrecht onder verscherpt toezicht

Na onthullingen van het tv-programma Zembla over incidenten in het UMC Utrecht werd de chirurg eind vorig jaar geschorst, maar bij bleek onlangs zijn werk toch te hebben hervat. De Inspectie is hierover niet goed geïnformeerd door het ziekenhuis, meldt de toezichthouder op haar website.

IGZ is inmiddels een onderzoek gestart naar de veiligheid op de afdelingen Keel-, Neus- en Oorheelkunde en Hoofd-Hals Chirurgische Oncologie van het UMC Utrecht. Volgens Zembla zijn op deze afdelingen meerdere dodelijke calamiteiten voorgevallen.

De Inspectie zegt er vertrouwen in te hebben dat het ziekenhuis de kwaliteit en veiligheid van de zorg weer zal herstellen, maar het tempo waarin moet wel omhoog. Tijdens het verscherpt toezicht kan het UMC Utrecht onaangekondigde bezoeken verwachten van inspecteurs. Verder moet de raad van bestuur van het ziekenhuis maandelijks rapporteren aan de Inspectie over de voortgang.

 

Document acties

Back to top