Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Schippers geeft € 3 miljoen voor goedkope geneesmiddelen

09-09-2016
Voor de ontwikkeling van goedkope geneesmiddelen krijgt de Stichting Fair Medicine een subsidie van bijna € 3 miljoen. Dat heeft minister Edith Schippers van Volksgezondheid gisteren bekendgemaakt.
Schippers geeft € 3 miljoen voor goedkope geneesmiddelen

Fair Medicine wil op een transparante manier geneesmiddelen ontwikkelen en produceren, en tegen zo laag mogelijke kosten beschikbaar stellen voor patiënten. Daarbij werkt de stichting samen met artsen, patiënten, medicijnfabrikanten en investeerders.

Volgens de minister zijn de ontwikkelkosten op dit moment het belangrijkste argument van fabrikanten om vaak zeer hoge bedragen te vragen voor hun geneesmiddel, terwijl er geen inzicht wordt geven of en waarom deze kosten daadwerkelijk zo hoog zijn. Fair Medicine wil dit doorbreken.

Het ondersteunen van nieuwe initiatieven en businessmodellen in de farmacie is een belangrijk onderdeel van het geneesmiddelenbeleid van Schippers. De investering van € 3 miljoen moet leiden tot meer inzicht in de kosten van de ontwikkeling van geneesmiddelen en uiteindelijk tot goedkopere geneesmiddelen.

Document acties

Back to top