Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Samenwerking GSK en Google in onderzoek astma en diabetes

01-08-2016
Het Britse farmaceutische bedrijf GlaxoSmithKline (GSK) en Alphabet, moederbedrijf van Google, gaan samen de strijd aan tegen chronische ziekten zoals diabetes, artritis en astma. Ze willen zeer kleine, implanteerbare apparaten ontwikkelen die zenuwsignalen beïnvloeden.
Samenwerking GSK en Google in onderzoek astma en diabetes

GSK en Alphabet hebben vandaag bekendgemaakt dat ze de komende zeven jaar € 715 miljoen investeren in de oprichting van een nieuw bedrijf: Galvani Bioelectronics. Het nieuwe bedrijf wordt gevestigd bij GSK in Londen. Er komt ook een onderzoekslocatie in Silicon Valley in het Amerikaanse San Francisco.

Galvani Bioelectronics verwacht binnen zeven jaar goed werkende, implanteerbare apparatuur te hebben gemaakt die de goedkeuring heeft van de toezichthouder. De elektronica krijgt de vorm van een band die om een deel van de zenuwen wordt geplaatst.

Directeur van Galvani wordt Kris Famm, nu hoofd van de afdeling Bioelectronics research van GSK. “We hebben al veelbelovende resultaten behaald bij dierproeven”, aldus Famm.  Hij verwacht dat de eerste implantaten de grootte hebben van een doorsnee pil. Het is de bedoeling met behulp van nanotechnologie de omvang terug te brengen tot een rijstkorrel.

Document acties

gearchiveerd onder: Politiek
Back to top