Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Prijs voor farmazorg longtransplantatiepatiënt

PW 11 - 15-03-2016
Met een project voor farmaceutische zorg voor longtransplantiepatiënten heeft apotheker Eward Melis van Apotheek UMC Utrecht de KNMP Zorginnovatieprijs voorjaar 2016 gewonnen. De prijs is vanmorgen uitgereikt op het KNMP Congres in de Jaarbeurs.
Prijs voor farmazorg longtransplantatiepatiënt

De apotheek van het UMC Utrecht heeft in het project ‘Integrale patiëntvriendelijke farmazorg voor longtransplantatiepatiënten’ een centrale rol gereserveerd voor patiënten. Een patiëntenvertegenwoordiger is actief lid van een team met longartsen, verpleegkundig specialisten, analisten, apothekersassistenten en (ziekenhuis)apothekers.

Ook is er één loket waar longartsen en verpleegkundigen terecht kunnen voor alle farmaceutische zorg, en op de longafdeling is altijd een apothekersassistente aanwezig.

Verder is het assortiment op maat samengesteld, zodat switches tussen preparaten met een nauwe therapeutische breedte tot het verleden behoort. Alle medicatie en bijbehorende zorg worden door de apotheek van het UMC geleverd, ongeacht waar de patiënt zich bevindt.

Nascholing

De jury vindt het project van Melis – dat toepasbaar is voor andere patiëntengroepen – een mooi voorbeeld van “samen werken aan professionele, persoonsgerichte farmaceutische patiëntenzorg”. Het team van Melis deelt de kennis met PAO Farmacie-nascholing, zodat ook andere apothekers dit kunnen oppakken.

Document acties

Back to top