Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Oostenrijk praat mee over prijzen

17-06-2016
Oostenrijk heeft zich aangesloten bij het samenwerkingsverband van de Benelux-landen om door onderhandelingen met farmaceutische bedrijven de prijzen omlaag te krijgen. Daarvoor is vandaag een verklaring ondertekend op een top van de EU-ministers van Volksgezondheid.
Oostenrijk praat mee over prijzen

De vier landen willen ook gezamenlijk onderzoek uitvoeren naar innovatieve geneesmiddelen en informatie over beleid uitwisselen. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid zoekt met zoveel mogelijk landen samenwerking om een zo goed mogelijke onderhandelingspositie te krijgen tegenover de farmaceutische industrie.

Oostenrijk past volgens Schippers goed bij de bestaande coalitie, omdat het land een vergelijkbaar zorgsysteem en geneesmiddelenproblematiek heeft als de Benelux-landen. “Ik ben erg blij met deze stap van Oostenrijk”, aldus de minister: “Het is een waardevolle versterking van het samenwerkingsverband. Internationale coalities kunnen er immers voor gaan zorgen dat veelbelovende, innovatieve geneesmiddelen ook betaalbaar blijven. En dat is in het belang van patiënt en premiebetaler.”

Document acties

Back to top