Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Marcel Bouvy benoemd tot lid van het CBG

PW 20 - 09-05-2016
Marcel Bouvy is vorige week benoemd tot lid van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Hij is door het ministerie van Volksgezondheid aangesteld voor een periode van vier jaar. Direct na zijn benoeming woonde hij afgelopen woensdag zijn eerste CBG-vergadering bij.
Marcel Bouvy benoemd tot lid van het CBG

Bouvy is openbaar apotheker in Apotheek Stevenshof te Leiden, werkzaam bij het SIR instituut for Pharmacy Practice and Policy en hoogleraar Farmaceutische Patiëntenzorg aan de Universiteit Utrecht. Zijn expertisegebieden zijn onder andere medicatieveiligheid en geneesmiddelenbewaking.

Bouvy is blij met de benoeming: “Ik heb altijd de filosofie gehad dat je alleen goede farmaceutische zorg kunt geven als je de farmacotherapie goed beheerst. Als collegelid zit ik nu dicht bij de bron. Het helpt mij ook bij mijn onderzoek en in het onderwijs.”

Bouvy zegt dat hij bij het CBG extra zal kijken naar het gebruik van geneesmiddelen in de eerste lijn en naar het potentieel verkeerd gebruik van geneesmiddelen, zoals het eventueel gevaar op verslaving of de kans op off-labelgebruik. “Verder ben ik breed georiënteerd, dus ook geïnteresseerd in de nieuwe oncolytica, die ik niet direct zal terugzien in de openbare apotheek.”

Behalve Bouvy werd Gabe Sonke benoemd tot collegelid bij het CBG. Sonke is internist-oncoloog en epidemioloog bij het Nederlands Kanker Instituut/Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. Zijn expertise en interesses liggen bij de medische oncologie en klinische epidemiologie.

Document acties

Back to top