Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Inbreker rooft geld uit apotheek

26-05-2016
Een inbreker heeft in de nacht van dinsdag op woensdag ruim € 500 gestolen uit de kassa’s van Benu Apotheek Oldenzaal. Even voor twee uur ’s nachts kwam de inbreker binnen door een raam te forceren.
Inbreker rooft geld uit apotheek

Op camerabeelden is te zien hoe de inbreker in de twee minuten dat hij binnen was, drie kassa-lades heeft losgerukt, vertelt apotheker Pieter Nieuwenhuis. “Het alarmsysteem heeft de bewakingsfirma ingeschakeld, maar de politie arriveerde eerder in de apotheek. Toen was de inbreker al gevlogen.”

Apotheek Oldenzaal, teven dienstapotheek, was die avond tot 23.00 uur open geweest en Nieuwenhuis had de kassa’s afgeroomd. “De standaardinhoud van in totaal € 520 heeft de inbreker meegenomen.”

De inbraak zorgt voor de nodige onrust binnen het apotheekteam. Voor Nieuwenhuis is het aanleiding extra beveiligingsmaatregelen te treffen voor de apothekersassistenten die ’s avonds om 23.00 uur het pand moeten afsluiten – want er kan iemand bij de deur staan. “Bij het nieuwe systeem kiezen de medewerkers zelf via welke deur zij het pand verlaten. En bij elke deur staat een camera.”

 

 

Document acties

Back to top