Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Groen licht voor master Leiden

PW22 - 26-05-2016
Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en de Universiteit Leiden (Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen) starten in september met een masteropleiding Farmacie. De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) heeft deze week haar goedkeuring gegeven.
Groen licht voor master Leiden

“Ik ben hier heel blij mee”, zegt opleidingsdirecteur farmacie van het LUMC Mieke Mulder. “We gaan vanaf september aan de weg timmeren om de samenwerking tussen apothekers en andere zorgverleners nog beter te maken.” Centraal in de Leidse masteropleiding staat de patiëntenzorg.

De nieuwe studie combineert de sterk wetenschappelijke basis van de bestaande opleiding Bio-Farmaceutische Wetenschappen (BFW) met de patiëntgerichte elementen van de opleiding Geneeskunde.

In het derde jaar van de bacheloropleiding BFW kan een selecte groep studenten kiezen voor de specialisatie Farmacie en doorstromen naar de nieuwe driejarige master. Tijdens de master werken ze twee jaar als coassistent in een (ziekenhuis)apotheek om praktijkervaring op te doen.

Ook studenten die in Groningen of Utrecht een bachelordiploma farmacie hebben behaald kunnen zich melden voor de klinisch georiënteerde master in Leiden.

 

Document acties

Back to top