Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Farmaconcern Valeant in problemen

PW 12 - 17-03-2016
Het Canadese farmaceutische bedrijf Valeant is in de financiële problemen gekomen. Door zwakke bedrijfscijfers en onduidelijke communicatie over de toekomst halveerde de koers van het aandeel gisteren.
Farmaconcern Valeant in problemen

Valeant verkoopt wereldwijd generieke geneesmiddelen voor cardiovasculaire, dermatologische en neurologische aandoeningen en diabetes. Belangrijke strategie is de winst te vergroten door de prijzen van geneesmiddelen honderden procenten te verhogen.

Desondanks daalt de omzet, waardoor beleggers denken dat Valeant de schuld van $ 30 miljard niet meer kan betalen. Vorige week maakte het bedrijf bekend dat de winst in het eerste kwartaal tientallen procenten afneemt. Ook de rest van het jaar wordt minder. Een typefout in de winstverwachting ($ 6,2 à 6,6 miljard moest zijn $ 6 miljard) deed de deur dicht voor veel beleggers.

De aandelenkoers is sinds afgelopen zomer met 90% gedaald, vanwege enkele rechtszaken, onderzoek naar de boekhouding, uitstel van publicatie van de jaarcijfers over 2015 en een bestuursvoorzitter die onlangs twee maanden ziek was (longontsteking). 

Document acties

gearchiveerd onder: Farmaceutische industrie
Back to top