Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Apotheek Rhenen is best gewaardeerde apotheek

PW44 - 28-10-2016
Apotheek Rhenen is voor het tweede opeenvolgende jaar uitgeroepen tot beste apotheek van Nederland. Dat maakt het onafhankelijke platform Opiness bekend op basis van klantenervaringen gemeten door Tevreden.nl. “In onze apotheek zijn we 'je' en 'jij', dat waarderen klanten.”
Apotheek Rhenen is best  gewaardeerde apotheek

Met een 9,5 gemiddeld kreeg Apotheek Rhenen de beste beoordeling van in totaal 1500 apotheken. Opiness peilde eind september welke apotheken beschikken over minimaal 25 reviews met een door een klant toegekend rapportcijfer, eventueel met motivatie. In totaal zijn 475.000 reviews over apotheken gepubliceerd op Opiness.nl; van Apotheek Rhenen staan 684 rapportcijfers online.

Volgens het consumentenplatform scoort Apotheek Rhenen zo goed door “een mix van meedenken, de tijd nemen en proactief handelen”. Of zoals twee klanten het verwoorden: “Als ik aan kom lopen, staat de apotheker mijn medicijnen al in te pakken” en “zeer persoonlijke benadering en patiënten worden altijd verwelkomd bij naam.”

Kleinschaligheid is volgens apotheker Ivo Ouwehand van Apotheek Rhenen een voorwaarde om extra aandacht te kunnen geven. Apotheek Rhenen begon acht jaar geleden als tweede apotheek in Rhenen, een gemeente met 18.000 inwoners. Sindsdien voert deze kleine zelfstandige apotheek volgens Ouwehand een eigen koers, zonder apotheekformule: “We zijn onze eigen formule.”

Ouwehand is blij met de erkenning, maar tot zijn verbazing heeft hij van Menzis, de dominante zorgverzekeraar in de regio, nog niets vernomen. “Dat zou ze wel sieren, want vorig jaar is het ook stil gebleven.”

Opiness.nl vermeldt van twaalf regio’s de best scorende apotheken. Op de tweede en derde plaats eindigden respectievelijk Apotheek Kaaikhof voor Noord-Holland en Service Apotheek ’t Hooge Zand voor Groningen.

Patiënten kunnen de scores van alle apotheken op rij bekijken op Opiness.nl.

 

Document acties

Back to top