Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

10 miljoen keer ‘ja’ tegen het LSP

25-03-2016
Tien miljoen Nederlanders hebben aan één of meer van hun zorgverleners toestemming gegeven voor de uitwisseling van medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt (LSP), dat meldt de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ).
10 miljoen keer ‘ja’ tegen het LSP

Volgens de VZVZ hebben tien miljoen Nederlanders, sinds de start van het LSP op 1 januari 2013, aan hun huisarts en/of apotheek toestemming gegeven om de informatie te delen. De verdeling is niet bekend, maar volgens VZVZ hebben “ongeveer” tien miljoen mensen ook ‘ja’ gezegd in de apotheek. Een patiënt moet zijn huisarts en apotheek apart toestemming geven voor het delen van informatie.

Van de tien miljoen Nederlanders zijn ruim 16 miljoen medische gegevens – opt-ins – beschikbaar, waarvan twee derde medicatiegegevens en een derde samenvattingen van huisartsgegevens. Medicatiegegevens zijn via het LSP beschikbaar voor huisartsen, apotheken en specialisten.

Alleen de gegevens die de beroepsgroepen zelf hebben vastgesteld als absoluut noodzakelijk bij reguliere behandeling, waarneming en in spoedeisende situaties zijn te raadplegen.

 

 

 

 

Document acties

Back to top