Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

ZN: uitgifte-automaat verbetert spoedzorg

PW Magazine 8, jaar 2015 - 17-02-2015
Zorgverzekeraars zien mogelijkheden voor een uitgifte-automaat voor spoedmedicatie. Dat meldt Zorgverzekeraars Nederland (ZN) op zijn website.

Tijdens een bijeenkomst van ZN zijn zorgverzekeraars vorige week geïnformeerd over de mogelijkheden van een uitgifte-automaat “om de farmaceutische spoedzorg te verbeteren”. Met behulp van deze automaat kunnen patiënten de meeste medicatie die in de spoedzorg nodig is ontvangen. Via een videoverbinding staan patiënten in verbinding met een apothekersassistent en een apotheker, aldus ZN.

In overleg met het veld gaat de brancheorganisatie de mogelijke inzet van uitgifte-automaten in de farmaceutische spoedzorg bespreken. Maar van beleid is volgens een woordvoerder van ZN geen sprake. “Zorgverzekeraars bepalen zelf in overleg met de dienstapotheken over de inzet van deze automaten.”

Zorgverzekeraar Achmea laat desgevraagd weten “voorgelicht te zijn over de automaten”. “Onze klanten moeten 24 uur per dag kunnen rekenen op medicatie. Een uitgifte-automaat zou bijvoorbeeld in dunbevolkte gebieden ingezet kunnen worden. Maar alleen in samenspraak met de dienstapotheek”, aldus een woordvoerder van Achmea.

Document acties

Back to top