Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Zeven positieve adviezen januari 2015

PW Magazine 6, jaar 2015 - 04-02-2015
De Committee for Medicinal Products for Human Use van het EMA heeft positief geadviseerd over het verlenen van handelsvergunningen voor de volgende nieuwe geneesmiddelen.

Liraglutide (Saxenda) voor behandeling van obesitas bij patiënten met een gewichtsgerelateerde aandoening, zoals hypertensie of dyslipidemie. Het middel moet worden gebruikt als aanvulling op een caloriebeperkend dieet en lichaamsbeweging.

Tedizolide (Sivextro) en oritavancine (Orbactiv) als behandeling van acute, bacteriële huidinfecties en infecties aan de huidstructuur.

Lamivudine + raltegravir (Dutrebis) als behandeling van HIV-1-infecties bij patiënten vanaf 6 jaar die ten minste 30 kilogram wegen.

Ciclosporine (Ikervis) als behandeling van ernstige keratitis bij patiënten met het droge-ogen-syndroom.

Humaan fibrinogeen + humaan trombine (Raplixa) ter verbetering van de hemostase, als aanvullende lokale therapie wanneer standaard chirurgische technieken niet voldoende zijn.

Cangrelor (Kengrexal), een intraveneuze P2Y12-remmer, voor de preventie van cardiovasculaire gebeurtenissen bij patiënten die een dotterbehandeling ondergaan en bij wie behandeling met een orale P2Y12-remmer niet mogelijk is.

Document acties

Back to top