Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Topman Fagron Ger van Jeveren per direct weg

14-12-2015
Oprichter en bestuursvoorzitter Ger van Jeveren treedt per direct terug bij Fagron. Dat maakt de bevoorrader van apotheken maandag bekend. Hans Stols is door het bedrijf aangesteld als zijn opvolger.
Topman Fagron Ger van Jeveren per direct weg

Verder kondigt Fagron aan geen prioriteit meer te geven aan een overnametraject en zich volledig te willen concentreren op de gesprekken met banken en een mogelijke kapitaalverhoging. Deze gesprekken verlopen volgens het bedrijf constructief en de verwachting is dat hierover op korte termijn mededelingen gedaan kunnen worden.

Volgens Fagron is de nieuwe koers voor Van Jeveren reden om het bedrijf, dat hij vijfentwintig jaar geleden heeft opgericht, te verlaten. Zijn opvolger Hans Stols was onafhankelijk bestuurder bij Fagron en werkte eerder voor de Rijksaccountantsdienst, ABN Amro en Stada Arzneimittel.

Koersval

In een reactie op het afketsen van een potentiële overname en een mogelijke vergroting van het bedrijfs- of aandelenkapitaal van het noodlijdende Fagron, kelderde de koers van het bedrijf begin deze maand met meer dan de helft tot € 7,58.

Op het nieuws van vanmorgen ging de koers van het Fagron-aandeel verder onderuit en staat nu op € 4. Vier maanden gelden bereikte de koers nog een hoogtepunt van € 43,86.

Fagron verkeert al enige tijd in zwaar weer door strengere regels voor de vergoeding voor bereidingen in de Verenigde Staten. Ook reageerden beleggers op een uitspraak van het Europese Hof in de Abcur-zaak, waarbij de rechter bepaalde dat alleen apothekers geneesmiddelen mogen bereiden. De uitspraak in deze Zweedse zaak kan grote gevolgen hebben voor Fagron, dat in Europa doorgeleverde bereidingen verkoopt aan apotheken.

Document acties

Back to top