Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Tom Sam ontvangt FIP-onderscheiding

14-10-2015
Dr. Tom Sam heeft tijdens het FIP-congres de FIP Industrial Pharmacy Section Medal gekregen voor zijn verdiensten voor deze FIP-sectie.

Daartoe behoren zijn inzet voor een wetenschappelijk gefundeerde kwaliteitsverbetering van geneesmiddelen en voor de toepassing van quality by design, zijn wetenschappelijke inbreng op het gebied van geneesmiddelregistratie, zijn inzet voor opleiding van apothekers en onderzoekers, met name in ontwikkelingslanden, en zijn vele activiteiten voor de sectie Industriële Farmacie van de International Pharmaceutical Federation (FIP).

Tom Sam was penningmeester (1998-2000), voorzitter (2000-2009), Science & Technology Officer (2009-2011) en secretaris (2010-2012) van deze sectie. Ook is hij lid van de Vereniging Nederlandse Industrie-Apothekers en oud-voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Farmaceutische Wetenschappen (NVFW, 1999-2004).

Sam studeerde scheikunde in Leiden en bedrijfskunde in Enschede. Hij trad in dienst bij Organon (later Schering-Plough en vervolgens Merck Sharp & Dohme) en bereikte daar de positie van Director Pharmaceutical CMC (Chemistry, Manufacturing and Controls).

Document acties

Back to top