Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

NVZA: nieuwe voorzitter en doorbraak in fusie

PW Magazine 50, jaar 2015 - 01-12-2015
Ziekenhuisapotheker Tjalling van der Schors is gekozen als de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers (NVZA). Ook werd vandaag bekendgemaakt dat de leden van de Nederlandse Vereniging van Poliklinische Farmacie (NVPF) op 1 januari toetreden tot de NVZA.
NVZA: nieuwe voorzitter en doorbraak in fusie

Tijdens de ledenvergadering van de NVZA vandaag in Utrecht is Van der Schors gekozen. Hij zat amper twee maanden in het NVZA-bestuur toen hem begin november werd gevraagd of hij het stokje wilde overnemen van Mathieu Tjoeng.

Van der Schors werkt als ziekenhuisapotheker in het Westfriesgasthuis in Hoorn en zal zich gaan bezighouden met de verdere “organische samengroei” van de NVZA en NVPF.

Na moeizame besprekingen tussen de verenigingen vorig jaar lijkt de fusie nu in een stroomversnelling te komen: de ongeveer tweehonderd leden van de NVPF hebben besloten per 1 januari collectief toe te treden tot de NVZA. “De onrustige periode ligt achter ons, de huidige besturen hebben de samenwerking nu weer goed op de rails”, aldus Van der Schors.

NVPF-leden worden volgend jaar automatisch NVZA-lid, tenzij men aangeeft dat niet te willen. De vereniging NVPF en het bestuur blijven de komende tijd op de achtergrond bestaan.

Specialistische zorg

Door het samenvoegen van de twee verenigingen kunnen ziekenhuisapothekers en poliklinische apothekers de specialistische farmaceutische zorg beter organiseren, vertelt Van der Schors. “In de nieuwe NVZA bundelen we de competenties van klinische en poliklinische apothekers.”

Naast Van der Schors kozen de NVZA-leden ook een nieuwe vicevoorzitter: Bart van den Bemt. Verder traden toe tot het NVZA-bestuur Astrid Giesen – portefeuille kwaliteit – en Mirjam Crul, die de portefeuille bereiding en farmaceutische analyse heeft.

Vicevoorzitter Joris Arts is vanwege een nieuwe baan in een eerstelijns gezondheidscentrum teruggetreden uit het NVZA-bestuur.

Document acties

Back to top