Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Fagron opent boekhouding voor potentiële kopers

PW Magazine 42, jaar 2015 - 09-10-2015
Apotheekbevoorrader Fagron gaat voorstellen bestuderen van bedrijven die interesse hebben in een overname. Enkele potentiële kopers hebben toestemming van Fagron om de boekhouding in te zien om de waarde van het concern beter te beoordelen. Daarna kunnen ze een bod doen.

Dat heeft Fagron vandaag gezegd bij de bekendmaking van bedrijfscijfers in het derde kwartaal. De omzet groeide met 2,4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en kwam uit op € 114 miljoen. In de eerste negen maanden van dit jaar nam de omzet toe met 12,6% tot € 357 miljoen.

Bestuursvoorzitter Ger van Jeveren sprak over een “uitdagend” kwartaal. In Europa boekte Fagron op alle gebieden “goede organische groei” (groei zonder overnamen), maar had tegenslag in de Verenigde Staten vanwege lagere vergoedingen van zorgverzekeraars voor producten van Fagron. In Brazilië steeg de omzet, maar had het bedrijf te maken met een lagere koers van de munt real.

Door de situatie in de VS en Brazilië had Fagron vorige week al laten weten dat de omzet- en winstdoelstellingen voor dit jaar moesten worden aangepast. Van Jeveren verwacht dit jaar een omzet van € 470 à € 480 miljoen en een brutowinst (zonder eenmalige kosten of baten) van tussen de € 105 en € 115 miljoen.

Document acties

Reacties

09-10-2015 15:00
J.C. Kortekaas zegt:

Potentiële kopers dienen ook te beseffen dat de gouden-gedoogjaren van Fagron voorbij zijn.

Grootschalige productie vereist onbetwistbaar registratie en zo niet wordt de productielijn gesloten.

09-10-2015 17:00
C.F. Maris zegt:

Goede timing.
https://www.knmp.nl/nieuws/uitspraak-europese-hof-inzake-apotheekbereiding

09-10-2015 17:51
D.T. Hendriksz zegt:

Dank zeggen de verzekeraars en komen met een claw back op de doorgeleverde bereidingen. 25% brutowinstmarge? Daar kan best wel wat van af. Voor 2016 zit er dus een flinke daling van de brutowinstmarge in.

Dat is het nadeel van beursgenoteerde bedrijven. Even bellen met Mediq/Marc van Gelder. Die heeft er ervaring mee.

Back to top