Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Apotheek aan Postjesweg in Amsterdam overvallen

PW Magazine 43, jaar 2015 - 12-10-2015
Twee mannen op een scooter hebben vanmorgen Mediq Apotheek Wester aan de Postjesweg in Amsterdam-West overvallen, meldt de Amsterdamse politie.
Apotheek aan Postjesweg in Amsterdam overvallen

De twee gemaskerde mannen arriveerden rond kwart over negen op een motorscooter zonder kentekenplaat. Ze drongen de apotheek binnen en dreigden met een vuurwapen.

Met vermoedelijk een kleine buit renden de daders naar buiten en reden weg. Niemand raakte gewond. De apotheek is voor technisch onderzoek tijdelijk gesloten. De politie heeft een helikopter ingezet en een Burgernetactie opgestart.

Op een video van een getuige is te zien dat er op het moment van de overval een politiewagen voor de apotheek staat, meldt AT5. De agenten doen in eerste instantie niets, maar gaan later toch achter de mannen aan. Volgens een getuige zijn twee personeelsleden van de apotheek tijdens de overval uit de apotheek gerend.

Eind augustus werd een apotheek in Amsterdam-Zuid overvallen door twee gewapende mannen op een scooter; toen ging het om de Schinkel Apotheek aan de Hoofddorpweg. Het personeel in deze apotheek bleef ook ongedeerd.

Document acties

Back to top