Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Pfizer investeert miljoenen in biotechbedrijf uit Bunnik

12-05-2015
Geneesmiddelenfabrikant Pfizer neemt voor $ 87,5 miljoen dollar een minderheidsbelang in AM-Pharma uit Bunnik. Het biotechbedrijf ontwikkelt een geneesmiddel voor de behandeling van acuut nierfalen.
Pfizer investeert miljoenen in biotechbedrijf uit Bunnik

Pfizer krijgt met deze investering exclusief de optie AM-Pharma in 2016 in zijn geheel over te nemen voor een bedrag van $ 512,5 miljoen. Daarvoor moet het Bunnikse bedrijf een fase-II-studie met het geneesmiddel recombinant humaan alkalische fosfatase (recAp), voor de behandeling van acuut nierfalen bij patiënten met sepsis, met succes afronden.

Momenteel zijn er voor deze aandoening geen geneesmiddelen goedgekeurd en kunnen patiënten slechts met dialyse worden behandeld. AM-Pharma verwacht de resultaten van de studie in de tweede helft van 2016.

AM-Pharma uit Bunnik is een biofarmaceutische onderneming die zich richt op de ontwikkeling van alkalische fosfatase als behandeling voor acuut nierfalen, inflammatoire darmziekten en hypofosfatasemie (zachte botten-ziekte).

Op basis van goede resultaten van eerdere fase-II-studies in acuut nierfalen met alkalische fosfatase – geïsoleerd uit runderen – en een fase-II-studie bij colitis ulcerosa heeft AM-Pharma een innovatieve recombinant variant van humane alkalische fosfatase ontwikkeld.

Sinds de oprichting heeft het biotechbedrijf uit Bunnik € 67 miljoen opgehaald bij investeerders.

Document acties

Reacties

13-05-2015 09:31
J.C. Kortekaas zegt:

Biotechnolgie is de best presterende bedrijfstak van de afgelopen 5 jaar.

Back to top