Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Opnieuw toenadering tussen NVPF en NVZA

PW Magazine 24, jaar 2015 - 09-06-2015
De Nederlandse Vereniging voor Poliklinische Farmacie (NVPF) en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers (NVZA) praten over “organische samengroei”, zegt vicevoorzitter/secretaris Bart van den Bemt van de NVPF. Afgelopen najaar werden de fusiebesprekingen tussen beide verenigingen afgebroken. “Het gaat nu de goede kant op”, aldus Van den Bemt.

“Organische samengroei betekent dat beide verenigingen onderkennen dat specialistische farmaceutische zorg door de poliklinische apothekers én de ziekenhuisapothekers wordt gedaan en dat het onzin is om dat separaat te vertegenwoordigen”, meent Van den Bemt. “Het tempo van dit groeiproces is zorgvuldig.”

Vanaf vorige maand kunnen NVPF-leden lid worden van de NVZA. Later neemt een NVPF-bestuurder zitting in het bestuur van de NVZA. Van den Bemt: “Het beleid wordt steeds gemeenschappelijker, waardoor de NVPF op den duur overbodig zou moeten worden. Essentieel is dat apothekers een eenheid vormen. Ziekenhuizen doen steeds meer ‘anderhalvelijns zorg’ – dan is het ondenkbaar dat je dat vanaf twee eilanden doet.”

Document acties

Back to top