Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Mirabegron niet bij ernstige ongecontroleerde hypertensie

PW Magazine 38, jaar 2015 - 16-09-2015
In de bijsluiter en de productinformatie van mirabegron (Betmiga) wordt vanaf nu ook de contra-indicatie ‘ernstige ongecontroleerde hoge bloeddruk’ vermeld.
Mirabegron niet bij ernstige ongecontroleerde hypertensie

Deze toevoeging komt voort uit een Europese beoordeling van gegevens van verhoogde bloeddruk bij gebruik van mirabegron. De beoordeling werd uitgevoerd naar aanleiding van meldingen van ernstige gevallen van verhoogde bloeddruk.

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) adviseert mirabegron niet voor te schrijven bij patiënten met ernstige ongecontroleerde hoge bloeddruk. Tevens wordt aangeraden de bloeddruk van de patiënt bij aanvang van de behandeling te meten en gedurende de behandeling de bloeddruk regelmatig te controleren, vooral bij patiënten met een hoge bloeddruk.

Mirabegron is sinds 2012 op de markt en wordt gebruikt bij de behandeling van aandrang, vaak moeten plassen en/of aandrangincontinentie bij volwassenen met een overactieve blaas. Een verhoogde bloeddruk is een bekende bijwerking van mirabegron die al in de productinformatie vermeld staat.

Document acties

Back to top