Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Apothekers willen veel regels schrappen

PW Magazine 45, jaar 2015 - 28-10-2015
Apothekers hebben in een enquête van TNS NIPO een groot aantal suggesties gedaan om de regeldruk in de farmacie te verminderen. Het gaat vooral om het schrappen van overbodige administratieve handelingen, zoals de vele en verschillende ZN-formulieren voor machtigingen van genees- en hulpmiddelen en de strenge voorwaarden om een vergoeding van medicatie of een hulpmiddel te krijgen.
Apothekers willen veel regels schrappen

De resultaten van de peiling, uitgevoerd in opdracht van het ministerie van VWS, zijn  gisteren door TNS NIPO gepresenteerd. Bijna 1300 zorgverleners gaven aan welke bureaucratie ze in de zorg overbodig vonden.

De ondervraagden hadden onder meer grote problemen met de plicht om jaarlijks een contract af te sluiten met zorgverzekeraars. Met name apothekers hadden kritiek op het preferentiebeleid, de groei van verplichte certificaten en het ‘los’ declareren van prestaties en geneesmiddelen.

In een eerste reactie op de uitkomsten van de enquête schrijft minister Edith Schippers van Volksgezondheid in een brief aan de Tweede Kamer dat deze “goede handvatten bieden voor het verminderen van de regeldruk”.

Document acties

Reacties

28-10-2015 09:56
J.C. Kortekaas zegt:

Het uitbesteden van de Nederlandse gezondheidszorg aan elkaar bestrijdende zorgklonen met een palet aan polissen, werkt de administratieve chaos per definitie in de hand. Hoe kleiner de zorgaanbieder, hoe groter deze impact.

Het in 2006 wettelijk gekozen systeem houdt deze administratieve chaos blijvend in stand. Mei 2007 bepaalde de rechter te Breda dat het eenvoudig uitvoerbare collectieve preferentiebeleid mededingingsrechtelijk niet door de beugel kon.

De rest is geschiedenis.

Dat van de individueel regels opleggende ZN-kloon.

Back to top