Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

IGZ sluit apotheek zonder apotheker

16-11-2015
Apotheek Medisi in Den Haag mag geen geneesmiddelen meer ter hand stellen en moet sluiten. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vorige week bepaald nadat duidelijk werd dat de gevestigd apotheker niet meer werkt in de apotheek.
IGZ sluit apotheek zonder apotheker

Tijdens een bezoek begin deze maand deed IGZ een aantal zorgwekkende ontdekkingen in deze apotheek. De gevestigd apotheker werkte niet in de apotheek om toezicht te houden op de werkzaamheden, ook waren er geen bekwame apotheekmedewerkers aanwezig.

Geen zorg

Aan diverse voorwaarden voor verantwoorde farmaceutische zorg kan Apotheek Medisi volgens de Inspectie niet voldoen, zoals een tweede controle voor terhandstelling, een dagelijkse eindcontrole van recepten door een apotheker, medicatiebewaking en het actueel houden van patiëntendossiers.

Bevel

IGZ maakte de sluiting op 13 november bekend en het bevel geldt voor zeven dagen. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kan dit bevel verlengen. Apotheek Medisi mag open als de Inspectie vindt dat weer wordt voldaan aan de voorwaarden voor verantwoorde zorg.

Document acties

Back to top