Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Biotechbedrijven zien koers kelderen na tweet Hillary Clinton

22-09-2015
Bedrijven in de biotechnologie hebben gisteren hun slechtste beursdag van het jaar gehad door een tweet van Hillary Clinton. De Amerikaanse presidentskandidaat schreef dat ze snel met een plan komt om de woekerprijzen in de farmaceutische industrie aan te pakken, meldt het Amerikaanse persbureau AP.
Biotechbedrijven zien koers kelderen na tweet Hillary Clinton

Vooral de aandelen van de geneesmiddelfabrikanten doken naar beneden nadat Clinton twitterde: ‘Price gouging like this in the specialty drug market is outrageous. Tomorrow I'll lay out a plan to take it on’.

Volgens AP daalden de koersen van de top-20-fabrikanten van specialistische geneesmiddelen gemiddeld 2%, waar dat gewoonlijk niet meer dan 1% op een dag is.

Aanleiding voor de tweet van Clinton is het nieuws dat Turing Pharmaceuticals de prijs van Daraprim (pyrimethamine), een geneesmiddel tegen parasieten, had verhoogd van 13,50 naar 750 dollar per pil (van € 12 naar € 670).

Volgens het bedrijf is de prijsstijging nodig om het geneesmiddel verder te verbeteren. Ook zouden sommige patiënten financiële hulp krijgen.

De prijsstijging leidde al tot woede onder Amerikaanse artsen, die zeggen dat vooral patiënten met immuunziektes als hiv getroffen worden.

Document acties

Back to top