Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Bijna 30% omzetgroei grootbereider Fagron

PW Magazine 17, jaar 2015 - 15-04-2015
Grootbereider Fagron heeft in het eerste kwartaal van 2015 een fors hogere omzet geboekt dan vorig jaar. Dat blijkt uit de cijfers die het bedrijf vorige week bekend heeft gemaakt.
Bijna 30% omzetgroei grootbereider Fagron

In de eerste drie maanden van dit jaar boekte Fagron een omzet van € 117,8 miljoen, een groei van 29,8%. Autonoom steeg de omzet met 16,8%. Dit jaar streeft de leverancier van magistrale bereidingen naar een omzet van ten minste € 500 miljoen, met een winstmarge van 26%.

De sterke groei is vooral het resultaat van hogere volumes bij Fagron Compounding Services, door de toegenomen vraag naar steriele en niet-steriele bereidingen in Europa en de Verenigde Staten. Fagron zegt “fors” te investeren om tegemoet te kunnen komen aan de vraag naar bereidingen vanuit ziekenhuizen. In dit segment onderzoekt het bedrijf een aantal mogelijke overnames.

In juni 2015 opent Fagron in Nederland een nieuwe bereidingsfaciliteit voor antibiotica. Op aanvraag van ziekenhuizen, klinieken, thuiszorg en gezondheidscentra gaat Fagron hier preparaten met cefalosporinen en betalactam-antibiotica bereiden, voor intraveneuze behandelingen en profylaxe.

Fagron levert magistrale bereidingen aan apotheken en ziekenhuizen in 32 landen wereldwijd. In het R&D-team van het bedrijf werken meer dan driehonderd apothekers.

Document acties

Reacties

17-04-2015 08:25
Kring-apotheek Swarte zegt:

'Dit jaar streeft de leverancier van magistrale bereidingen naar een omzet van ten minste € 500 miljoen, met een winstmarge van 26%.'
Zou Fagron dan toch een fabrikant zijn? Van ongeregistreerde geneesmiddelen?

17-04-2015 08:54
J.C. Kortekaas zegt:

Cannabis en collegiale bereidingen tieren welig in dit Noordelijk Koninkrijk.

Bij de behandeling van de Geneesmiddelenwet in de Eerste Kamer verklaarde de minister dat bereiders die meer dan de helft van hun omzet haalden met de doorlevering van bereidingen, hierdoor registratieplichtig werden ex artikel 40, tweede lid, tweede alinea van richtlijn 2001/83/EG.

KNMP en IGZ stelden samen in 2007 een gedoogcirculaire op en de handel tierde vervolgens welig.

De gedaalde Fagron koers klom van 6 euro in 2009 naar 40 euro in 2015.

Crisis? De hoogste koersrendementen zitten bij de Grootbereiders en de biotech-aandelen.

Back to top