Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Apotheekketens stappen uit cao-overleg

PW Magazine 7, jaar 2015 - 02-02-2015
De Associatie van Ketenapotheken (ASKA) heeft zich definitief teruggetrokken uit het overleg voor een cao voor apothekers in loondienst. Volgens de werkgeversvereniging is er onvoldoende perspectief op een “voor alle partijen bevredigende uitkomst”.

Met dit besluit komt het overleg over de arbeidsvoorwaarden van apothekers in loondienst bij de individuele werkgevers te liggen.

Onderhandelingspartij de Landelijke Vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) meldt op haar website dat de ASKA zich afgelopen zomer vlak voor de ondertekening van een principeakkoord zou hebben teruggetrokken. Dit zou zich dit najaar hebben herhaald, aldus de LAD.

De LAD meldt verder opnieuw in overleg te treden met onderhandelingspartij de Vereniging Zelfstandige Apothekers (VZA). De VZA ziet de gesprekken met de LAD “met vertrouwen tegemoet”. Volgens de vereniging is er de afgelopen jaren veel veranderd op het gebied van arbeidswetgeving, fiscale zaken en pensioen. De VZA streeft daarom naar “een moderne cao voor apothekers, die recht doet aan het vak van apotheker”.

Document acties

Back to top