Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Apotheek Panacee in Grubbenvorst is ‘beste apotheek’

PW Magazine 11, jaar 2015 - 05-03-2015
VAL Apotheek Panacee in Grubbenvorst in Noord-Limburg is de winnaar van het mystery guest-onderzoek 2014 van onderzoeksbureau AMP. De apotheek behaalde de meeste punten uit zes bezoeken van mystery guests.

Apotheek ’t Hooge Zand in Hoogezand en de Schalkwijk Apotheek in Haarlem eindigden op respectievelijk de tweede en derde plaats in de top-10.

In totaal hebben vorig jaar 823 apotheken deelgenomen aan het Onderzoeksprogramma Kwaliteit Apotheken van het AMP. Dit onderzoeksbureau beoordeelt de farmaceutische dienstverlening van de apotheken, die vrijwillig meedoen aan dit onderzoek.

De apotheken kregen zes keer bezoek van mystery guests die zich voordoen als alledaagse cliënten van de apotheek. Bij elk bezoek werd een ander farmaceutisch onderwerp getoetst. Met casussen over pseudokroep, hoofdpijn, hooikoorts, voetschimmel, voedingssupplementen vitamine D en calcium en een reisadvies voor een ouder echtpaar. In alle casussen zaten ‘addertjes onder het gras’ waar de apotheekmedewerker alleen met goed doorvragen achter kon komen.

Aan de hand van scripts en evaluatieformulieren registeren de mystery guests de prestatie van de apotheken op ongeveer veertig items, verdeeld over drie secties: bejegening, probleemanalyse en voorlichting en advisering en verstrekking.

Document acties

Back to top