Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

‘De Thuisapotheek maakt een doorstart’

PW Magazine 21, jaar 2012 - 15-05-2012
De Thuisapotheek maakt een doorstart. Het bedrijf GH Apotheek is de nieuwe eigenaar van de internetapotheek die in april failliet werd verklaard. Dat meldt adviesbureau Main Corporate Finance, dat betrokken was bij de doorstart.

Het bedrijf GH Apotheek is een samenwerking tussen de apothekers Hans Smit en Gerrit-Jan Dannijs. Smit is onder meer bekend als medeoprichter en directeur van ApotheekZorg, leverancier van specialistische geneesmiddelen. Dannijs is eigenaar van Allegra Service Apotheek in Zaandam. De beide apothekers waren niet beschikbaar voor commentaar.

De in Rotterdam gevestigde De Thuisapotheek is inmiddels weer bereikbaar en in bedrijf. Hoeveel van de 120 medewerkers die in april op straat stonden, zijn meegegaan met deze doorstart, is niet bekend.

De herhaal- en bezorgservice van De Thuisapotheek leverde voor het faillissement geneesmiddelen aan 30.000 mensen. Volgens oud-directeur en oprichter apotheker Gerard Berwald was het ontbreken van keuzevrijheid van patiënten de oorzaak van het faillissement. Berwald laat desgevraagd weten niet te zijn betrokken bij de doorstart. “Eerst maar eens vakantie houden”, aldus de oud-directeur.

Document acties

Reacties

15-05-2012 19:00
I. Adiyaman zegt:

Citaat uit rapport Onderzoeksraad voor de Veiligheid:
"Een zorgpunt voor de Raad is dat het huidige toezicht door de overheid in deze sector niet in staat is handhaving van de wet- en regelgeving te bewerkstellingen. De mate waarin de instelling de opdracht tot zelfregulering in de praktijk waar maakt, speelt in de wijze waarop de overheid toezicht houdt geen expliciete rol. Naar de mening van de Raad dienen het toezicht vanuit de overheid en de eigen verantwoordelijkheid van de instelling beter op elkaar afgestemd te worden."
Mooie richtlijnen ten spijt, openbare apotheken die hun HKZ-certificaat op de muur hangen en diploma's aan de muur zijn geen garantie voor verantwoorde veilige zorg. Publieke en private regulering van de zorg faalt in Nederland. Deze zogenaamde doorstart is het levende bewijs van dat er geld verdient wordt over lijken!

16-05-2012 18:52
D.T. Hendriksz zegt:

Wat de rol is van Mosadex in dit spel zal nog blijken. Beide heren zijn zeer groot binnen Mosadex en de vermenging van belangen wordt steeds sterker. Mogelijkheden van NControl en NCasso mbt klantenwerving en klantenselectie zijn enorm. Wellsense webwinkel waarbij Mosadex afnemers klanten aanbrengen voor Mosadex inclusief de ANW gegevens maakt de zaak af. Thuisapotheek eigenaar Berwald kon daar alleen maar van dromen.
Nieuw verdienmodel van Mosadex laat zich nu wel uittekenen.
Maar of de zelfstandige apotheken daar nu blij mee zullen zijn is nog maar de vraag. Allemaal dan maar naar Pluripharm?

23-05-2012 16:32
I.C. van Golen zegt:

iedere organisatie die (te) snel (te) groot groeit verliest de doelstellingen uit het oog en gaat uiteindelijk voor het eigen gewin.
met als gevolg voor de afnemers , klanten , aangeslotenen : nieuw pakket dwingende eisen , regels etc. waar je opnieuw geen enkele greep op of zeggenschap over hebt. dus switch naar pluripharm lijkt me een zinnig advies en dan maar eens kijken hoe lang het duurt tot ook deze groothandel uit de bocht vliegt. dat kon wel eens langer duren dan we gewend zijn.

Back to top