Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

PW Magazine 20, jaar 2012

met PW Wetenschappelijk Platform

18 mei 2012

Wilt u verder lezen?

Log in om verder te lezen.

Inloggen

Ik ben mijn wachtwoord vergeten


Alleen abonnees van het Pharmaceutisch Weekblad hebben volledige toegang tot pw.nl. Ga voor meer informatie: abonnement PW aanvragen.

Vogelvrij

Bij dit PW

16-05-2012 | door Léon Tinke

Verbeteringen

16-05-2012 | door PW

www.apotheek.nl voor patiënt én apotheek

www.apotheek.nl is meer dan alleen een website voor patiënten. U kunt apotheek.nl ook gebruiken ter ondersteuning van de zorgverlening in uw apotheek. En u kunt de informatie op uw eigen website plaatsen. Daarnaast speelt deze site een centrale rol in de publiekscampagnes.

16-05-2012 | door KNMP

Variëteit straks de norm in gezondheidszorg

Geen mens is hetzelfde. Ieder heeft zijn unieke DNA en een unieke biochemische samenstelling. Zet honderd mensen bij elkaar met eenzelfde aandoening en de kans op overeenkomsten is kleiner dan de kans op verschillen. Dat is het uitgangspunt van biochemical individuality, dat centraal staat in het eerste deel van een vierluik waarin het Pharmaceutisch Weekblad de toekomst van de farmacie belicht.

16-05-2012 | door Elma Stitzinger

9 euro maatregel treft vooral ouderen

Een eigen bijdrage van maximaal € 9 per recept met een maximum van € 380 per jaar zal vooral ouderen in de portemonnee raken. Bijna de helft van de opbrengst voor de overheid komt voor rekening van 65-plussers.

16-05-2012 | door SFK

Invloed

De TNF-alfaremmers zijn overgeheveld naar de tweede lijn en meer geneesmiddelen zullen volgen. Het is een van de maatregelen waartegen apotheker Romy de Groot zich als VJA-bestuurslid verzet. “Openbaar apothekers kunnen deze geneesmiddelen ook goed begeleiden en bewaken.”

16-05-2012 | door Edwin Bos

Vaker agressieve klant voor apotheekbalie

Klanten in de apotheek zijn steeds mondiger. Soms escaleert dat tot schelden en bedreigingen. Dat heeft grote impact op de assistenten. Het aantal trainingen aan apothekers om te leren omgaan met boze klanten neemt toe. “Want je schrikt als iemand zegt: ik weet wel waar je woont!”

16-05-2012 | door Frits Baltesen

NZa: ‘zorgverzekeraar op oude voet verder’

Zorgverzekeraars kopen vaak de vijf zorgprestaties voor verzekerde zorg als één prestatie in bij apothekers. Die conclusie is te trekken uit een quickscan van de Nederlandse Zorgautoriteit. Volgens de KNMP gaat de zorgautoriteit voorbij aan veel knelpunten voor apothekers.

11-05-2012 | door DEB420720

Bevacizumab en ranibizumab gelijkwaardig

Een directe onderlinge vergelijking, uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk, toont dat bevacizumab (Avastin) en ranibizumab (Lucentis) een gelijkwaardig effect hebben op de gezichtsscherpte bij patiënten met leeftijdgebonden natte maculadegeneratie (AMD).

10-05-2012 | door DEB422443

KNMP luidt noodklok: mogelijk toch € 9 eigen bijdrage

Mogelijk wordt de eigen bijdrage van 9 euro per receptregel - die van tafel leek - opnieuw van stal gehaald. Vandaag hervatten de vijf partijen van de 'Kunduz-coalitie' het overleg over de bezuinigingen. Het is nog steeds onduidelijk hoe de geplande bezuinigingen in de zorg ingevuld gaan worden.

09-05-2012 | door DEB422443

Aios psychiatrie: voorkeur voor atypische antipsychotica

Ondanks groeiend bewijs voor de gelijkwaardigheid van de oudere, typische antipsychotica zoals haloperidol, schrijven psychiaters in opleiding in heel Europa meestal de nieuwe en duurdere atypische antipsychotica voor.

09-05-2012 | door DEB422443

Mega-apotheek verrijst langs de A15

Erasmus MC is op 8 mei gestart in Gorinchem met de bouw van een grote apotheek voor de productie van geneesmiddelen. De bereidingsapotheek aan de snelweg gaat mogelijk ook leveren aan andere ziekenhuizen.

08-05-2012 | door DEB420720
Back to top