Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Mega-apotheek verrijst langs de A15

PW Magazine 20, jaar 2012 - 08-05-2012
Erasmus MC is op 8 mei gestart in Gorinchem met de bouw van een grote apotheek voor de productie van geneesmiddelen. De bereidingsapotheek aan de snelweg gaat mogelijk ook leveren aan andere ziekenhuizen.

De eerste paal voor de vierduizend vierkante meter grote apotheek is op 8 mei in de grond geslagen. De locatie ligt tussen Rotterdam en Nijmegen, aan de A15. Het is de bedoeling dat de bereidingsapotheek - die over anderhalf jaar gereed is - tot 500.000 eenheden geneesmiddelen per jaar gaat produceren. Ook andere ziekenhuizen zijn volgens Erasmus MC welkom.

Voordelen van de mega-apotheek zijn volgens Erasmus MC: gedeelde kosten door samenwerking, moderne productiefaciliteiten, versterking van expertise en meer slagkracht. Erasmus MC stelt met deze apotheek beter voorbereid te zijn op de productie van toekomstige medicatie.

In de bereidingsruimten kunnen reparaties aan bijvoorbeeld de verlichting of apparatuur worden uitgevoerd vanaf een technische verdieping daarboven. Het is dus niet nodig de ruimte te betreden en de productie hoeft niet stilgelegd te worden. Ook zou de hygiëne beter zijn gegarandeerd.

De mega-apotheek zal uiteindelijk aan minstens honderd mensen werk bieden, onder wie apothekers, technici en baliepersoneel. Het gebouw kost € 20 miljoen.

Document acties

Back to top