Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

PW Magazine 50, jaar 2010

met PW Wetenschappelijk Platform

17 december 2010

Wilt u verder lezen?

Log in om verder te lezen.

Inloggen

Ik ben mijn wachtwoord vergeten


Alleen abonnees van het Pharmaceutisch Weekblad hebben volledige toegang tot pw.nl. Ga voor meer informatie: abonnement PW aanvragen.

Pfizer

17-12-2010 | door Jaap Dik

Gradatie naar ernst symptomen

In de G-Standaard staan diverse interacties waarbij serotonerge toxiciteit kan optreden. Bij serotonerge toxiciteit is er een grote variatie in aard en ernst van de symptomen. Daarom worden serotonerge interacties gegradeerd naar ernst van de waargenomen symptomen.

17-12-2010 | door Annemarie Heersche

Symposium over LESA’s was succes

‘Zorg voor een actueel medicatieoverzicht in de eerste lijn’; dit symposium trok 30 november zo’n 140 deelnemers. Een succesvolle bijeenkomst, vond Rian Lelie. “De KNMP heeft veel gedaan op dit gebied. De deelnemers wilden nu wel horen wat in de praktijk kan worden gedaan.”

17-12-2010 | door KNMP

Landelijke Kwaliteitsdag Apotheken 2011

In samenwerking met de KNMP organiseert AMP op 19 januari 2011 voor de elfde keer de Landelijke Kwaliteitsdag Apotheken. Dit jaar is het thema Ketenzorg.

17-12-2010 | door KNMP

Apothekersberoep in beeld

Het nationaal farmaceutisch museum in Gouda heeft een beeldpresentatie van de bekende Goudse apothekersfamilie Grendel in de vaste collectie opgenomen.

17-12-2010 | door KNMP

KNMP op alle fronten in beweging

“Het zijn roerige tijden en we zetten alle zeilen bij. De hele sector is in beweging.” Arno Hammers kijkt enthousiast terug op de Algemene Vergadering van 7 december. “Het is een nieuwe werkelijkheid, met een nieuwe cultuur, samenwerkingsrelaties en een KNMP die in hoog tempo daarin meebeweegt.”

17-12-2010 | door KNMP

Omzetdaling door preferentiebeleid

De verdere uitbreiding van het preferentiebeleid door diverse verzekeraars leidt op jaarbasis naar verwachting tot een daling van de kosten van geneesmiddelen van gemiddeld € 54.400 per apotheek. Dit komt bovenop de € 23.300 door prijsdalingen van generieke geneesmiddelen tot december van dit jaar.

17-12-2010 | door SFK

Haagse apotheker vecht zich uit rode cijfers

De Haagse apotheker Nienke van Oostveen voert liever geen actie. Maar een lager apotheektarief betekent uiteindelijk minder aandacht voor de patiënt. En ‘dikke rode cijfers’. Terwijl ze na een diepe crisis eindelijk het verlies van haar onderneming heeft weggewerkt.

16-12-2010 | door groeneveld

Nieuw kapsel

Lang haar had hij tot voor kort. Met weelderige krullen. Apotheker Ron Beerens (37) uit Utrecht schoor het allemaal af voor een goed doel: Stichting Haarwensen.

16-12-2010 | door René Groeneveld

‘We melden bij CMR ook bezorgfouten’

Voordeel van melden van medicatie-incidenten via de CMR is vooral de bewustere omgang van het apotheekteam met dingen die fout kunnen gaan. Ook het digitaal klachtenrapport is winst, stelt apotheker Marijke de Jong van Apotheek Binnendijk in Nijmegen.

16-12-2010 | door Marc de Leeuw

Tweespalt over effect van griepvaccinaties

Heeft het zin grote groepen uit de bevolking op te roepen zich te laten inenten tegen de griep? Jazeker, vindt prof. dr. Roel Coutinho van het RIVM, want het griepvaccin beschermt. Zijn collega Huub Schellekens is een andere mening toegedaan: “Griepvaccinatie is geldverspilling."

16-12-2010 | door Marc de Leeuw

Grote steun publiek voor actieweek

Twee derde van de openbare apotheken heeft deelgenomen aan de landelijke actieweek tegen een verlaging van het apotheektarief. KNMP-woordvoerder Rob Sebes spreekt van een succes. “Er worden veel handtekeningen opgehaald. Dat laat duidelijk zien dat het publiek ons steunt.”

13-12-2010 | door groeneveld

Apotheek in Akkrum ver onder de maat

Een vestiging van apotheek Mid-Fryslân in Akkrum mag op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) per direct niet meer functioneren als volwaardige apotheek.

10-12-2010 | door marcdl

NPCF: ‘Ontwikkeling apotheekzorg onvoldoende’

Verzekeraars en apothekers maken onvoldoende afspraken over extra zorg. Slechts 40% van de apothekers met plannen voor extra zorg kunnen deze ook uitvoeren. Dat blijkt uit onderzoek van de patiëntenfederatie NPCF onder honderd apotheken.

09-12-2010 | door edbos
Back to top