Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

KNMP op alle fronten in beweging

Terugkijkend op de AV van 7 december

PW Magazine 50, jaar 2010 - 17-12-2010 | door KNMP
“Het zijn roerige tijden en we zetten alle zeilen bij. De hele sector is in beweging.” Arno Hammers kijkt enthousiast terug op de Algemene Vergadering van 7 december. “Het is een nieuwe werkelijkheid, met een nieuwe cultuur, samenwerkingsrelaties en een KNMP die in hoog tempo daarin meebeweegt.”

2010pw50p19“Het KNMP-Hoofdbestuur hulde zich tijdens de Algemene Vergadering (AV) demonstratief in witte actie-T-shirts”, vertelt Hammers. Hij is strategisch beleidsadviseur bij de KNMP en doelt daarmee op de acties die voor de daarop volgende week waren aangekondigd. De gezamenlijke apotheekorganisaties organiseerden de acties tegen de verdere afbraak van de openbare farmacie. Deze gezamenlijke actie is volgens Hammers ook het eerste tastbare resultaat van de intensieve gesprekken met alle stakeholders om de structuur van de belangen-behartiging opnieuw vorm te geven. “Leden zijn daarover in de districtsbijeenkomsten van november al geïnformeerd”, licht Hammers toe. “In de volgende reeks regionale bijeenkomsten begin 2011 betrekken we alle leden intensief bij deze discussie.” 

De districtsvorming van de KNMP is in 2010 gefaseerd en gaandeweg ingevoerd. Hammers: “Dit gaat een belangrijke bijdrage leveren aan verbeterde interactieve communicatie tussen de KNMP en haar leden.” Het contributievoorstel leidde tot levendige discussies. “Dit voorstel voor 2011 gaat onder meer over de bekostiging van de voltooiing van de districtsvorming door aanstelling van parttime KNMP-districtsadviseurs. In de districtsbijeenkomsten van november maar ook in de AV werd duidelijk dat het voor sommigen allemaal te snel gaat, terwijl het anderen niet snel genoeg kan gaan. Dat er veel veranderd is, was iedereen wel duidelijk. Daarom zetten we binnenkort nog eens op een rijtje wat dit voor de KNMP-leden betekent en vooral ook wat zij er aan hebben.”

Invloed en dynamiek

“Voor velen is het nog even wennen hoe de invloed van de leden op de KNMP is verbeterd en uitgebreid”, zegt Hammers. “De geannoteerde AV-agenda van anderhalf A4’tje was ook nu weer een makkelijke manier om snel te weten wat er speelt. Districtsbijeenkomsten met een inhoudelijk themadeel en voorbespreking van de AV zijn ook belangrijke nieuwe instrumenten.” Zo paste het Hoofdbestuur het door de AV vastgestelde KNMP Kwaliteitsprofiel aan op basis van de inbreng van de leden tijdens de bijeenkomsten van november. Ook werd het huishoudelijk reglement na de bijeenkomst in District Noordwest I door de afgevaardigde aangevuld met twee amendementen. Hammers tot slot: “Steeds meer afgevaardigden maken gebruik van de mogelijkheid van elektronische meningspeilingen bij de achterban. Ook dat vergroot de invloed van leden én de dynamiek van de KNMP!”

 

Arno Hammers is bij de KNMP onder meer verantwoordelijk voor districten en verenigingszaken en bereikbaar via a.hammers@knmp.nl of 070 37 37 308.

Document acties

Back to top