Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

KNMP

Aanmelding voor KNMP Zorginnovatieprijs 2022 is geopend

De KNMP vraagt apothekers om mee te dingen naar de KNMP Zorginnovatieprijs 2022. Bijzondere zorginnovaties, initiatieven die de zorg in beweging krijgen of ideeën die bijdragen aan de zorg van de patiënt, kunnen tot en met 2 januari 2022 worden ingediend.

PW40en41 - 08-10-2021 | door KNMP

33 namen van apothekers op door de koning onthuld Holocaustmonument

Op het Holocaust Namenmonument in Amsterdam, dat 19 september is onthuld door koning Willem-Alexander, staan 33 namen van Joodse apothekers die zijn omgekomen tijdens de holocaust. Bij de realisatie van het monument zijn de apothekersnamen door de KNMP geadopteerd.

PW39 - 01-10-2021 | door KNMP

KNMP: ook aandacht voor werk in farmaceutische patiëntenzorg

In het actieprogramma ‘Werken in de zorg’, dat het personeelstekort in de zorg moet terugdringen, moet ook aandacht komen voor werken in de farmaceutische patiëntenzorg. Dat stelt de KNMP in aanloop naar de VWS-begrotingsbehandeling in de Tweede Kamer.

PW39 - 01-10-2021 | door KNMP

Tekenbeet

Een tijdje terug had ik, na een potje tennis in bosrijk gebied, een teek op mijn been. Na het verwijderen, ontstond een dag later een rode ring. Uit overleg met de huisarts bleek dat ik, volgens protocol, een kuurtje doxycycline nodig had.

PW39 - 01-10-2021 | door Nicole Hunfeld, bestuurslid KNMP

Campagne, recall en aandacht voor vaccinatie

Kwartaal in beeld: de maanden juli, augustus, september van 2021

De KNMP-campagne ‘Goed voorbereid op reis’, een recall voor een aantal sartanen en aandacht voor de vaccinatie komen naar voren in de zomermaanden, een nieuwsluwe periode. Apothekers laten in de media zien waar ze voor staan.

PW39 - 01-10-2021 | door KNMP

Nieuwe rubriek in IM: Verminderde leverfunctie

Inclusief links naar de medicatiebewakingstekst levercirrose

Doseeradviezen bij verminderde leverfunctie zijn sinds kort terug te vinden in het Informatorium Medicamentorum (IM) in de nieuwe rubriek ‘Verminderde leverfunctie’ (L.). Deze rubriek is bij ongeveer 170 stoffen voorzien van doseeradviezen. De inhoud van de nieuwe rubriek sluit aan op de G-Standaard medicatiebewakingsadviezen van de contra-indicatie Levercirrose.

PW38 - 24-09-2021 | door Zeynep Demir

KNMP in gesprek over regionalisering met apothekersorganisaties

De KNMP is met regionale apothekersorganisaties in gesprek over ontwikkelingen rondom regionalisering. Tijdens de netwerkdag op 15 september kwamen rollen en verwachtingen bij verdere regionalisering in de zorg aan de orde. Ook werd de opzet van het KNMP-programma Regionalisering toegelicht.

PW38 - 24-09-2021 | door KNMP

Tweejarige KNMP-opleiding tot kaderapotheker van start

De digitale kick-off van de tweejarige KNMP-opleiding tot kaderapotheker vond 14 september plaats. De opleiding biedt openbaar apothekers de kans zich verder te specialiseren op inhoudelijk gebied en een spilfunctie te vervullen in de regio.

PW38 - 24-09-2021 | door KNMP

Online farmacie

Vrijwel elke apotheek in Nederland heeft een website en biedt via deze website online diensten aan. Patiënten kunnen alle (herhaal)recepten indienen, waarbij de apotheker zo nodig overleg heeft met de voorschrijver, die hij kent.

PW38 - 24-09-2021 | door Reinier Bax, bestuurslid KNMP

Online KNMP Najaarscongres: inschrijving vanaf nu mogelijk

De inschrijving voor het online KNMP Najaarscongres 2021 op dinsdag 12 oktober is geopend. Het congres wordt live uitgezonden vanuit het World Forum te Den Haag en heeft als thema: Duurzame farmacie, samen doen. Schrijf u in vóór 1 oktober.

PW37 - 17-09-2021 | door KNMP

Vergezicht

Afgelopen weekend reed ik met mijn zoontje en een goede vriend en zijn zoons op de mountainbike een rondje Holterberg. Na een stevige klim kwamen we bovenop de Holterberg aan.

PW37 - 17-09-2021 | door Sijtze Blaauw, bestuurslid KNMP

KNMP-publieksfolders blijvend in ontwikkeling

Check of uw voorraad publieksfolders nog actueel is

De KNMP-publieksfolders zijn in de apotheek een bekend verschijnsel. De kleurige folders bevorderen verantwoord geneesmiddelengebruik en ondersteunen de zorgverlening door de apotheker. “De folders zijn een voorbeeld van service aan de patiënt op het gebied van farmaceutische zorg en voorlichting. De KNMP zorgt ervoor dat de folders up-to-date zijn en inspelen op de laatste ontwikkelingen.”

PW37 - 17-09-2021 | door Jeanne van Berkel

KNMP: ‘PPI’s moeten beschikbaar blijven voor wie erop zijn aangewezen’

Protonpompremmers (PPI’s) moeten beschikbaar blijven voor mensen die daadwerkelijk zijn aangewezen op deze maagzuurremmers. Dat zegt de KNMP in een reactie op het Zorginstituut Nederland, dat concludeert dat PPI’s vaak onterecht worden voorgeschreven.

PW36 - 10-09-2021 | door KNMP

Face to face-panelbijeenkomsten over preventierol van apothekers

Welke rol willen openbaar apothekers de komende jaren spelen op het gebied van preventie? En wat is daarvoor nodig? Om hierover een visie te bepalen houdt de KNMP vier face to face-panelbijeenkomsten

PW36 - 10-09-2021 | door KNMP

Informeel

Om voor de KNMP zo goed mogelijke resultaten te boeken hebben wij als bestuurders zeer regelmatig overleg met verschillende stakeholders. De verschillende overheidsinstanties, de zorgverzekeraars en de andere zorgkoepels treffen we op gezette momenten in bestuurlijke overleggen met een agenda.

PW36 - 10-09-2021 | door Aris Prins, voorzitter KNMP

Regionalisering

De inrichting van de Nederlandse gezondheidszorg spitst zich steeds meer toe op de behoeften en mogelijkheden binnen de regio. Voor de openbare farmacie vraagt deze ontwikkeling om een integrale ondersteuning vanuit het bestuur en het bureau. De leden van de KNMP hebben hieraan behoefte, zo bleek tijdens de jongste Algemene Vergadering.

PW35 - 03-09-2021 | door Eric Janson, algemeen directeur KNMP

Europese Commissie vraagt naar ervaringen buitenlandse recepten

De Europese Commissie (EC) onderzoekt ervaringen van Nederlandse apothekers bij het verwerken van recepten uit het buitenland. Daartoe zet de EC een online enquête uit. Aanleiding is een mogelijke herziening van de Europese richtlijn over grensoverschrijdende gezondheidszorg.

PW35 - 03-09-2021 | door KNMP

Nictiz: openbare consultatie over richtlijn Uitwisseling laboratoriumgegevens

Nictiz start een openbare consultatie over de onlangs geactualiseerde richtlijn Uitwisseling laboratoriumgegevens. Dat meldt de kennisorganisatie voor digitale informatie-uitwisseling in de zorg op haar website.

PW35 - 03-09-2021 | door KNMP

Terminologie

In ons huidige bestaan als openbaar apotheker spelen twee termen een grote rol: ‘doelmatig’ en ‘zichtbaarheid’. Als je doelmatig vertaalt als “je doel zo matig mogelijk bereiken” dan kom je aardig in de buurt van hoe dit begrip nu wordt uitgelegd.

PW34 - 27-08-2021 | door Jacco Pesser, bestuurder KNMP

Minister wil in gesprek over grotere vaccinatierol apotheken

Demissionair minister Hugo de Jonge (VWS) wil in gesprek met apothekers over een mogelijke uitbreiding van hun rol bij de COVID-19-vaccinatie. Daarmee reageert De Jonge op vragen van het Tweede Kamerlid Jan Paternotte (D66) tijdens het Kamerdebat over het coronavirus.

PW34 - 27-08-2021 | door KNMP

Document acties

Back to top