Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

KNMP

StiPCO-tegemoetkoming wordt eind juni uitbetaald

Openbaar apothekers die in 2019 StiPCO-scholing hebben gevolgd, ontvangen de hierbij behorende tegemoetkoming eind juni.

PW19 - 08-05-2020 | door KNMP

Vlinder

Een niet zichtbaar organisme dwingt hele economieën op de knieën. Grote reuzen als KLM denken na over hun toekomstige manier van bedrijfsvoering, hoe en wat kan én moet er anders. De opgelegde anderhalvemetermaatschappij vraagt om directe, ingrijpende aanpassingen. Geen enkel maatschappelijk segment blijft gespaard. Ook de zorg niet.

PW19 - 08-05-2020 | door Maayke Fluitman, voorzitter AGM 1 reactie

‘Ik ben geen lobbyist, wel een heel trotse apotheker’

Een dag met... Bart Smals

Voorheen was hij apotheker in ’s Gravenzande, sinds augustus 2019 is hij Tweede Kamerlid voor de VVD. Zijn portefeuille: arbeidsomstandigheden, inspectie en toezicht, mbo en groen onderwijs. Op politiek gebied is hij door de wol geverfd: hij was vijf jaar VVD-fractievoorzitter in de gemeente Delft. In deze aflevering van de rubriek ‘Een dag met …’ krijgt Bart Smals het podium.

PW18 - 01-05-2020 | door Quirine Tacken

VWS: voldoende midazolam in de markt volgens monitor LCG

Voorlopig is er voldoende midazolam beschikbaar, toont de monitor van het Landelijk Coördinatiecentrum Geneesmid- delen (LCG) aan. Dat meldt VWS-minister Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer.

PW18 - 01-05-2020 | door KNMP

Districtsleden-webinars in teken van medicatieoverdracht

Het thema van de districtsleden-webinars is ‘Medicatieoverdracht, van richtlijn naar praktijk’. De reguliere districtsle- denbijeenkomsten vinden vanwege de coronacrisis online plaats.

PW18 - 01-05-2020 | door KNMP

Game changer

In nog geen twee maanden is de wereld compleet veranderd. Net als vele anderen dragen apothekers actief bij om de gezondheidszorg draaiende te houden. Veelal op de achtergrond. Maar, gezien de vele cadeautjes en kaartjes op internet en in de apotheek, ook zichtbaar voor patiënten.

PW18 - 01-05-2020 | door Marcel Kooij, bestuurslid WSO

Q&A

We hebben de berichtgeving over het coronavirus op KNMP.nl georganiseerd rondom de Q&A’s. De vragen en antwoorden zijn inmiddels in bijna twintig categorieën opgedeeld, uiteenlopend van COVID-19 en NSAID’s en personeel en kosten tot herregistratie.

PW17 - 24-04-2020 | door Eric Janson,algemeen directeur KNMP

Herregistratieperiode specialistentitels verlengd met halfjaar

Alle lopende (her)registratieperiodes van openbaar apothekers en ziekenhuisapothekers worden verlengd met een halfjaar.

PW17 - 24-04-2020 | door KNMP

VWS: beschikbaarheid geneesmiddelen borgen

Het is belangrijk om de beschikbaarheid van midazolam en andere geneesmiddelen voor alle patiënten te borgen. Dat schrijft minister Hugo de Jonge (VWS) aan de Tweede Kamer. Het ministerie is hierover in overleg met onder meer de KNMP en het Landelijke Coördinatiecentrum Geneesmiddelen.

PW17 - 24-04-2020 | door KNMP

Overheid

De coronacrisis brengt ons allen samen, zie bijvoorbeeld de poster die onlangs bij het PW was bijgestoken. Over de om de patiënt getekende kring van beroepsgroepen kreeg ik later te horen dat de schoonmakers ontbraken. Dit is een rake terechtwijzing, maar achteraf mis ik in dit gezelschap ook de ambtenaar.

PW16 - 17-04-2020 | door Aris Prins, voorzitter KNMP

Minister Martin van Rijn steekt hart onder de riem tijdens apotheekbezoek

Minister Martin van Rijn van Medische Zorg bezocht 8 april Apotheek Ridderveld in Alphen aan den Rijn en sprak daar met zorgverleners over de impact van het coronavirus op de farmaceutische zorgverlening. Na een eerdere schrifte-lijke steunbetuiging stak hij hen nu persoonlijk een hart onder de riem.

PW16 - 17-04-2020 | door KNMP

StiPCO verlengd tot eind 2020

Openbaar apothekers kunnen tot het einde van 2020 scholing volgen met StiPCO-subsidie. Dit heeft het ministerie van VWS de KNMP toegezegd.

15-04-2020 | door Arlette Dinsbach

Marathon

KNMP-voorzitter Aris Prins stond vorige week op deze plaats stil bij de materiële controle, die wordt ingekort van vijf naar twee jaar. Een succes waarnaar lang is uitgekeken. Enkele dagen later is er weer goed nieuws te melden tussen alle coronaberichtgeving: het ministerie van VWS keurt de VIPP Farmacie goed.

PW15 - 10-04-2020 | door Eric Janson, algemeen directeur KNMP

VWS creëert mogelijkheid tot uitwisseling geneesmiddelvoorraden

Voor apothekers wordt het tijdelijk mogelijk onderling voorraden van COVID-19- en ic-geneesmid-delen uit te wisselen. Dat schrijft VWS-minister Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer.

PW15 - 10-04-2020 | door KNMP

‘Openbare apotheken leveren geen (hydroxy)chloroquine af’

Openbare apotheken moeten geen chloroquine en hydroxychloroquine afleveren. Deze middelen zijn bedoeld voor de behandeling tijdens het verblijf in en na ontslag uit het ziekenhuis van coronapatiënten. Dat is het standpunt van de KNMP.

PW15 - 10-04-2020 | door KNMP

‘Goed gebruik bij de juiste patiënt is missie taakgroep’

In jaar tijd is veel bereikt: FTO-module, e-learnings en website Opiaten.nl

De taakgroep Gepast gebruik van opioïden maakt gereedschap zodat zorgverleners stappen kunnen zetten om opioï-den verantwoord in te zetten. “De massa- en vakmedia hebben een handje geholpen om de taakgroep breed onder de aandacht te brengen, veel partijen doken op het onderwerp. We zagen al een lichte daling van het aantal opioïdgebruikers in de eerste helft van 2019.”

PW14 - 03-04-2020 | door Ilse Boekweg

Materiële controle

Sinds enkele weken worden we overspoeld door mededelingen rondom het coronavirus. Kijk naar het dossier over dit onderwerp op knmp.nl en je ziet een lawine aan berichten.

PW14 - 03-04-2020 | door Aris Prins, voorzitter KNMP

Martin van Rijn: we trekken samen met de apothekers op

Laten we samen optrekken bij het signaleren en voorkomen van problemen rondom de farmaceutische zorg en mogelijke tekorten van geneesmiddelen door de coronacrisis.

PW14 - 03-04-2020 | door KNMP

Vloerstickers en publieksposters over corona gratis te bestellen

De KNMP stelt publieksmateriaal over de maatregelen tegen corona op veler verzoek gratis ter beschikking voor KNMP-leden. Het betreft speciale vloerstickers en twee posters. Via de nieuwe stickers wordt het belang van afstand bewaren onderstreept.

PW14 - 03-04-2020 | door KNMP

Geneesmiddelentekorten, coronavirus en drukte in de apotheek

Kwartaal in beeld: de eerste drie maanden van 2020

Met het eerste kwartaal gaat 2020 in publicitair opzicht stevig van start. In januari openbaart de KNMP het aantal geneesmiddelentekorten. Niet veel later komt het coronavirus over Nederland. Met als gevolg drukke dagen bij de apotheek.

PW13 - 27-03-2020 | door KNMP

Document acties

Back to top