Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Praktijkvoering

Tweede Kamer stemt voor ‘abortuspil’ via huisarts

Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer heeft dinsdag ingestemd met de initiatiefwet van GroenLinks, PvdA, VVD en D66 die het voorschrijven van de ‘abortuspil’ door huisartsen wettelijk mogelijk moet maken.

Geneesmiddelen, Praktijkvoering PW12 - 16-03-2022

Voorschrijven ‘abortuspil’ door huisartsen stap dichterbij

Het voorschrijven van de ‘abortuspil’ door huisartsen komt een stap dichterbij, nu er in de Tweede Kamer een meerderheid lijkt te zijn voor een initiatiefwet van GroenLinks, PvdA, VVD en D66 die dit mogelijk moet maken. De stemming over het wetsvoorstel wordt binnenkort verwacht.

Algemeen, Geneesmiddelen, Politiek & overheid, Praktijkvoering 11-02-2022

Jouke de Jong overleden (1975-2022)

Apotheker Jouke de Jong uit Drachten is maandag 7 februari na een lang ziekbed op 46-jarige leeftijd overleden. Hij was medeoprichter en eigenaar van de Pharmium Apotheek Groep.

Algemeen, Praktijkvoering 10-02-2022

Werkgevers: lage apotheektarieven verhinderen hoger salaris personeel

Apothekers kunnen geen hoger salaris bieden aan hun personeel zolang zorgverzekeraars de overheidsbijdrage in loonkosten niet verwerken in de apotheektarieven. Dat stellen de werkgeversorganisaties WZOA en ASKA in reactie op de vakbonden die het eindbod hebben weggestemd, waardoor er nog geen cao Apotheken voor apotheekmedewerkers tot stand is gekomen.

Algemeen, Praktijkvoering PW6 - 04-02-2022

FNV en CNV wijzen eindbod af cao apotheekmedewerkers

Leden van FNV en CNV hebben het eindbod van de werkgevers voor de cao Apotheken voor apotheekmedewerkers weggestemd. Volgens de vakbonden lijken de werkgeversorganisaties “blind” te zijn voor het gebrek aan waardering dat apotheekmedewerkers voelen.

Algemeen, Praktijkvoering PW5 - 27-01-2022

Erasmus MC werkt intensiever samen met ziekenhuis Curaçao

De ziekenhuisapotheek van het Erasmus MC sluit binnenkort een contract af met het Curaçao Medical Center voor het professionaliseren van de farmaceutische zorg. Het afgelopen jaar waren tien Rotterdamse apothekers en een apothekersassistent op Curaçao om te helpen de coronacrisis het hoofd te bieden. Deze intensieve samenwerking is uniek voor Nederland.

Algemeen, Praktijkvoering PW1en2 - 14-01-2022

EMA adviseert positief over ‘coronapil’ Paxlovid

Paxlovid, bestaande uit losse tabletten van PF-07321332 en ritonavir, van farmaceut Pfizer is positief beoordeeld door de Europese geneesmiddelcommissie CHMP voor de behandeling van COVID-19. Dit oordeel is gebaseerd op tussentijdse onderzoeksresultaten.

Geneesmiddelen, Praktijkvoering 20-12-2021

Apothekers en patiënten positief over communiceren via app

Apothekers en patiënten zijn positief over het gebruik van een app om ook tussen apotheekbezoeken in te kunnen communiceren over het gebruik van medicatie. De TRIAGE-­startvragen, die succesvol zijn gebleken aan de balie, kunnen hierbij helpen. Dit blijkt uit een verkenning van het Nivel en Rijksuniversiteit Groningen, in samenwerking met Pharmi.

Algemeen, Praktijkvoering PW50 - 14-12-2021

Document acties

Back to top