Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Langer thuis wonen met een traplift

20-08-2023
Onze woning is een veilige plek van comfort, herinneringen en veiligheid. Hier willen we het liefst zo lang mogelijk blijven wonen, maar wat als de trap een uitdaging wordt en verhuizen de enige optie lijkt? Dan kan een traplift dé oplossing bieden. Een traplift zorgt voor zelfstandigheid en de mogelijkheid om langer in uw vertrouwde woning te blijven wonen. In dit artikel leest u welke vier mogelijkheden er zijn om een traplift aan te schaffen.
Langer thuis wonen met een traplift

Een nieuwe traplift op maat

Trappen zijn er in allerlei soorten en maten. Of het nu gaat om een rechte trap, een spiltrap of een trap met meerdere bochten, elke trap is anders. Met maatwerk worden er voor alle situaties trapliften ontworpen die naadloos aansluiten op de trap. Een traplift op maat kan helemaal naar uw wensen worden gemaakt. De kleur van de rail kan in elke gewenste RAL-kleur gecoat worden en u heeft de keuze uit stof, kunstleer of leer voor de bekleding van de stoel. Met deze gepersonaliseerde details past de traplift bij uw trap en situatie.

Tweedehands traplift

Naast het aanschaffen van een op maat gemaakte traplift, heeft u ook de mogelijkheid om een tweedehands traplift aan te schaffen. U bespaart dan op de kosten, maar ontvangt wel dezelfde kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid. Een traplift wordt gemaakt van materialen met een lange levensduur. Deze materialen kunnen na gebruik weer helemaal passend op uw trap worden gemaakt. Hiermee bespaart u niet alleen op de kosten, maar draagt u ook bij aan de duurzaamheid door het verminderen van afval.

Traplift huren

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u tijdelijk behoefte heeft aan een traplift, bijvoorbeeld na een operatie of tijdens revalidatie. In zulke gevallen kunt u tijdelijk een traplift huren. Veel trapliftleveranciers bieden u deze mogelijkheid, waardoor u niet direct een grote investering hoeft te doen. Bovendien kunt u de traplift zo lang huren als nodig is en deze weer laten verwijderen als u hem niet meer nodig heeft. 

Vergoeding via de gemeente

Een traplift is een investering in het toekomstbestendig maken van uw woning. Dit kan betekenen dat de aanschaf van een traplift een financiële uitdaging is. In veel gemeenten is het mogelijk om een vergoeding te krijgen voor een traplift en de traplift via de gemeente te laten installeren. Deze vergoedingen vallen onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Met deze vergoeding ondersteunt de gemeente mensen die moeite hebben met het zelfstandig thuis wonen. Via de Wmo kan de gemeente hulpmiddelen en diensten verstrekken, zoals een traplift, om de woning toegankelijker te maken en u te helpen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Door een aanvraag in te dienen bij uw gemeente kunt u onderzoeken of u hiervoor in aanmerking komt.

 

Document acties

Back to top